EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Pécs

Egyedülálló vasútmodell-parádét rendeztek

Megújult az ország legnagyobb N méretarányú terepasztala és modulrendszere, amelyet idén is megcsodálhattak az érdeklődők a 27. Vasútmodell Parádén. A Pécsi Kulturális a Központban megrendezett kétnapos programra még Eszékről is érkeztek kiállítók.  

A pécsi modellezők idén 50 éve űzik hobbiként a modellezést, aminek egyik legnagyobb attrakciója ez a 23 négyzetméteres terepasztal. Ezt 1993-ban kezdték építeni és még most sincs kész. Folyamatosan bővítik.

Mindenki által megépíthető modelleket és maketteket, sőt még drónokat is kiállítottak az idei vasútparádén. De a legnagyobb érdeklődés a 23 négyzetméteres terepasztal iránt volt, amely a maga nemében egyedülálló. A számítógéppel vezérlet sínhálózat és váltórendszer hossza több mint kétszáz méter. Így majdnem negyedórába telik, amíg egy vonat bejárja az összes állomást.


A két nap alatt összesen hat nagy terepasztalon futottak a vonatok. Emellett azonban képviseltette magát hazánk legjelentősebb vasúti digitális kiegészítőket gyártó üzeme, illetve a német Viessmann modellgyártó nagyvállalat is.

Kapcsolódó Cikkek