2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Belföld

Egyesültek a Jobbikból távozó politikusok

Csatlakozott a Toroczkai László alapította Mi Hazánk Mozgalomhoz a Jobbikból kilépett három parlamenti képviselő Volner János, Apáti István és Fülöp Erik. Az így már négy országgyűlési képviselővel felálló új párt nem tervez egyeztetést a házelnökkel önálló frakció alapításáról.

Belépett a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalomba a Jobbikból kilépett volt alelnök, Volner János és az őt követő társai, Fülöp Erik és Apáti István.


– A parlamenti pártok közül itt van a legtöbb barátunk és szövetségesünk, itt látjuk biztosnak annak a nemzeti politizálásnak a folytatását, amelyet a Jobbikban elkezdtünk – hangsúlyozta Volner.

Az átlépéssel így a Mi Hazánk Mozgalom politikáját már négyen képviselik az Országgyűlésben, hiszen Dúró Dóra már korábban elhagyta a Jobbikot. Ez a létszám azonban még nem engedi önálló frakció létrehozását, ugyanakkor Toroczkai László pártelnök közölte: a képviselők saját döntésük alapján bármikor létrehozhatnak egy képviselőcsoportot.


Mint ismeretes, Volner János, a Jobbik volt alelnöke még október elején írt levelet a párt választókerületi elnökeinek, amelyben erősen kifogásolta a pártvezetés baloldaliként jellemzett pálfordulását.

„A Jobbikon belül gátlástalan eszközökkel folyik a kiszorítósdi, engem például többen is folyamatosan, a legaljasabb eszközökkel nyírnak, amiért nem vagyok hajlandó elfogadni a nemzeti politizálás feladását és ellenzem a baloldallal történő összeborulást. Bocsánat, de én nem kurvának álltam!” – fogalmazott Volner, aki a Jobbik Soros Györgyhöz fűződő kapcsolatairól is beszélt.

Volner egy párton belüli tisztújítást kezdeményezett, de a Vona Gábor bukott pártelnökhöz hű vezetés ezt megakadályozta. Volnert kizárták a frakcióból, majd a politikus kilépett a pártból. A Volnerrel szemben mutatott jobbikos bánásmód késztette arra Apáti Istvánt és Fülöp Eriket, hogy ők is távozzanak  a pártból. Ez már a második pártszakadás volt a Jobbikban, hiszen a választási bukás után Toroczkai László, Dúró Dóra és Novák Előd is távoztak és megalapították a Mi Hazánk Mozgalmat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek