EUR: 330,96 Ft
CHF: 301,32 Ft
2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Sport

Egymásnak esett Wilder és Fury – Videó!

Botrányba fulladt a szombati nehézsúlyú bokszvilágbajnoki csata két résztvevője, a címvédő Deontay Wilder és Tyson Fury szerdai sajtótájékoztatója Los Angelesben. Előbb szóban, majd fizikailag is összecsaptak a felek.

A Boksz Világtanács (WBC) övéért kiírt csatát felvezető utolsó sajtótájékoztatón – a BBC internetes tudósítása szerint – a feszültség fokozatosan lett egyre nagyobb, majd az indulatok a brit Fury szavai után szabadultak el.


“Szombat éjszaka már az egész világ ismerni fogja őt, mint azt a bokszolót, akit Fury kiütött” – mondta felállva a kihívó, amivel Wildert kihozta a sodrából.

A 33 éves amerikai először még ülve, ám kiabálva vágott vissza riválisának, majd Furyhoz lépett és az arcától néhány centire, üvöltve ígért neki kiütést. Az ordítozás közben aztán Fury megfogta Wilder vállát, lökdösni kezdték egymást a felek, úgy kellett szétválasztani őket egymástól.


A két öklöző a szombat éjszakai meccs előtt a pénteki nyilvános mérlegelésnél is találkozik majd.

A szakértők kiélezett csatára számítanak. A 30 éves Furyt technikásabb öklözőnek tartják, ugyanakkor Wildert erősebbnek, így a többség szerint vagy az amerikai kiütéssel védi meg címét, vagy a kihívó pontozással nyer.

A 33 esztendős Wilder eddigi mind a 40 mérkőzését megnyerte, 39-et kiütéssel. A WBC-nél 2015 óta világbajnok, és titulusát eddig hét alkalommal védte meg.

A 30 éves Fury szintén veretlen még, mind a 27 meccsét megnyerte a profik között, 2015 novemberében Volodimir Klicsko legyőzésével a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka lett. Utána viszont idén júniusig nem bokszolt, mert mentális problémákkal küzdött. Saját bevallása szerint mániás depresszióban szenvedett, ezért alkoholt és kábítószert használt, de hangsúlyozta, hogy teljesítményfokozót sosem szedett, bár 2015 februári mintájában nandrolon nyomaira bukkantak. Fury a visszatérése óta júniusban és augusztusban is ringbe lépett és mindkétszer győzött.

Kapcsolódó Cikkek