EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Hódmezővásárhely

Egymillióval segítik a gyermekosztályt

Szeptember 29-én Komlósi Ildikó és Balogh József adott jótékonysági koncertet a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, melynek bevételét a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány a kórház gyermekosztályának ajánlotta fel.

A közel egymillió forintos bevételből a hódmezővásárhelyi Erzsébet kórház gyermekosztályát fogják fejleszteni. A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kószó Péter elmondta, hogy a jótékonysági koncert telt házas volt, és 2500 forint volt a belépő. Az estre támogató jegyeket is lehetett váltani, amik 10 000 forintba kerültek.


Dr. Kószó Péter képviselő, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke és dr. Kallai Árpád, a kórház főigazgatója

Dr. Kallai Árpád, a kórház főigazgatója elmondta, hogy nagy segítség számukra ez a felajánlás. Kifejtette, hogy nem könnyű a kórház működése napjainkban, mert vagy a nyílt színen, vagy alantas eszközökkel különféle támadás éri az intézményben dolgozókat. „Azt gondolom, hogy egy ilyen gesztus, ami nyilvánvalóan a többségtől érkezik, az erőt és hitet ad nekünk” – tette hozzá a főigazgató.

Kallai elmondta, hogy az adományból két berendezést fognak vásárolni. Az egyik egy olyan kék LED-fénnyel rendelkező lámpa, amely az újszülöttek sárgulásának gyógyítását hivatott segíteni. Ez a régi fénycsöves rendszert fogja kiváltani. A másik eszközzel a csecsemők csípőszűrését tudják segíteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.