2019. december 05., csütörtök
Vilma

Egyéb Nyíregyháza

Egynyári kalandot követ A kis hableány

Az Egynyári kaland című tévésorozatban egy ország figyelt fel Schmidt Sárára, aki A kis hableány címszerepét alakítja a Móricz Zsigmond Színházban.

Schmidt Sára A kis hableány

A törékeny fiatal művésznek a Diótörő herceg, a Maszmók Afrikában és az Asszony asszonynak farkasa után ez lesz a negyedik premierje városunkban.


– Gyerekként nyilván szerettem meséket nézni, de én még most is nagyon szeretem őket. Nagyon jó felnőttként olyan dolgokat felfedezni egy mesében, amelyeket gyerekként még nem érthettem – nyilatkozta Sára a Lokál Extrának. – A kis hableány Walt Disney-féle változatát ismertem meg annak idején, ám az Andersen által írt eredeti mű sokkal izgalmasabb. Ebből készített Sediánszky Nóra egy színpadi adaptációt, amit ő rendez is. Bár főként gyerekek lesznek a nézőink, de nagyon komoly gondolatokat is tartalmaz az előadás a szerelemről, az önfeláldozásról, ám két kollégám, Szabó Márta és Horváth Sebestyén Sándor gondoskodik arról, hogy a jókedv se hiányozzon. Ők játsszák az enyémen kívül az összes többi szerepet: a rákot, a herceget, a hajóskapitányt, a hableány nővérét, a gonosz boszorkányt és a hercegnőt. A kis hableány kíváncsi az emberek világára, ahol beleszeret a hercegbe. Érte minden nehézséget vállal, de a nagy érzés hátulütőivel is megismerkedik. Visszatérhetne a családjához a tenger világába, ám ahhoz fel kellene áldoznia a kedvesét. Ezt nem teszi meg, még ha mást vesz is feleségül a herceg, akinek a boldogsága mindennél fontosabb számára. 

Schmidt Sára és Horváth Sebestyén Sándor A kis hableányban

Mint elmondta, a történet keretét az adja, hogy egy testvérpár gyermekkori holmijai között kutat. Megtalálnak egy mesekönyvet, amiből kezdik elolvasni a gyönyörű történetet. Nagyon örül Sára, hogy van az előadásban két táncjelenete is. Ezekben sok mindent ki tud fejezni, hiszen a lány a gyönyörű hangját is feláldozza; elnémul, csak a táncával képes megértetni másokkal önmagát. Ezen a területen Sára nagyon otthon van, hiszen a mai napig sokat táncol. A Nyitrai László által készített remek zenék végigkísérik az előadást. A Boldizsár Zsolt megálmodta díszlettervek szerint egy üvegházra emlékeztet a színpad, ahol sok növény, egy kád és egy pad található. A zenékkel kísért felemelő, ugyanakkor humorral fűszerezett történetet bizonyára nagyon szeretik majd a kicsik mellett a felnőttek is. Mivel nyáron három sorozatban forgatott a színésznő, nemcsak a Művész Stúdióba ellátogató nézők láthatják őt, de nagy eséllyel azok is, akik az otthonaikban a tévécsatornák valamelyikén a sorozatokat követik nyomon.


Schmidt Sára

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.