EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Külföld

Egyre több az ebolával fertőzött csecsemő

Egyre aggasztóbb számban betegednek meg csecsemők az ebola vírusától a Kongói Demokratikus Köztársaságban – tudatta pénteken az Egészségügyi Világszervezet, megjegyezve, hogy korábban ebben a korcsoportban ritkán fordult elő ez a megbetegedés.

A legfrissebb jelentésben 36 új, bizonyítottan ebolás beteg szerepel, közülük heten két évesnél fiatalabbak. Hat további beteg szintén fiatalkorú, és egy várandós nő is ebolás lett. Szakértők szerint a csecsemők anyatej közvetítésével fertőződhettek meg, mivel az Ebola vírusa tipikusan testnedvek révén terjed.


Az afrikai ország legutóbbi kimutatása szerint a mostani járvány miatt eddig 346-an lettek bizonyítottan ebolások, közülük 175-en bele is haltak a betegségbe.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban ez immár a tízedik, ám eddig a legsúlyosabb ebolajárvány 1976, a vírus felfedezése óta. Az ebola a legveszélyesebb ragályok közé tartozik. Halálozási aránya csaknem 90 százalékos, a vérzéses lázzal járó betegség nagyon gyors lefolyású.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rekordszámú kakapófióka kelt ki idén

    Rekordszámú kakapófióka kelt ki idén

    Rekordszámú kakapófióka kelt ki idén Új-Zélandon a szokatlanul hosszú költési időszaknak köszönhetően, ezzel ugrásszerűen megnőtt a röpképtelen, súlyosan veszélyeztetett madárfaj populációja.

  • Sikeres és folytatódik a kormány gazdaságélénkítő programja

    Sikeres és folytatódik a kormány gazdaságélénkítő programja

    Kifejezetten sikeres és folytatódik a magyar kormány gazdaságélénkítő programja a Felvidéken és a többi szomszédos országban is – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban, miután találkozott a Magyar Közösség Pártjának (MKP) vezetőivel csütörtökön.