2018. december 15., szombat
Valér

Sport

Ékszerdobozba költözik a Vidi

„Egy igazi ékszerdobozba költözhet a MOL Vidi FC” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a magyar bajnok stadionátadójának hivatalos sajtótájékoztatóján. A 13,98 milliárd forintból létrejött létesítmény új nevet is kapott.

– Sokan, és nagyon rég óta várunk erre a pillanatra. Mindenképpen szeretném megköszönni Magyarország kormányának a támogatását, amivel véghez tudtuk vinni ezt a beruházást. Ez a létesítmény nemcsak stadion, hanem közösségi tér is. A labdarúgócsapatunk egy ékszerdobozba költözhet vissza – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.


A MOL Vidi FC-t tulajdonló Fehérvár FC Kft. öt plusz öt évre bérli a várostól a létesítményt. A több mint 2200 négyzetméteres helyiségekért havonta, négyzetméterenként nettó 3000 forint bérleti díjat, továbbá nettó négymillió forintot mérkőzésenként, illetve a jegy- és bérletbevétel tíz százalékát fizeti. A nagyberuházás szervesen kapcsolódott ahhoz a városrészi rehabilitációhoz, amelynek keretében megmentette a város a Sóstó Természetvédelmi Területet, a stadionépületben látogatóközpont, körülötte parkolók létesültek, valamint utak és sétányok újultak meg.

A sajtóeseményen jelen volt Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója is, aki egy váratlan bejelentést tett.


– Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mol-csoport már tíz éve támogatja a MOL Vidi FC-t, és az együttműködésünk egy új szintet lép. örömmel jelenthetem, hogy a futballcsapat új otthonát mától MOL Aréna Sóstónak hívják majd – közölte Ratatics.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy a Vidi hol játssza majd a Chelsea elleni Európa Liga-összecsapást. A csapat utolsó hazai csoportmeccsét a budapestiek örömére még a Groupama Arénában rendezik december 13-án. A MOL Vidi FC az új létesítményben az Újpest FC ellen elmaradt hatodik fordulós bajnokin lépett pályára először. A mérkőzést lapzártánk után rendezték.

Adatok

A beruházás ára: 13,98 milliárd forint.

Férőhely: 14 200 fő.

UEFA-besorolás: IV-es kategória.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Főszerephez juthatnak a kapusok az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 17. fordulójának vasárnapi rangadóján, amelyen a veretlenül listavezető FC Liverpool a komoly problémákkal küzdő Manchester Unitedet fogadja az Anfield Roadon.

  • A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    Bravúros döntetlennel búcsúzott a Vidi FC a labdarúgó Európa-ligától: a magyar bajnok 2-2-őt játszott az angol Chelsea csapatával a Groupama Arénában, de így is kiesett, mivel a fehérorosz BATE Boriszov nyert a görög PAOK vendégeként.