2019. augusztus 23., péntek
Bence

Sport

Ékszerdobozba költözik a Vidi

„Egy igazi ékszerdobozba költözhet a MOL Vidi FC” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a magyar bajnok stadionátadójának hivatalos sajtótájékoztatóján. A 13,98 milliárd forintból létrejött létesítmény új nevet is kapott.

– Sokan, és nagyon rég óta várunk erre a pillanatra. Mindenképpen szeretném megköszönni Magyarország kormányának a támogatását, amivel véghez tudtuk vinni ezt a beruházást. Ez a létesítmény nemcsak stadion, hanem közösségi tér is. A labdarúgócsapatunk egy ékszerdobozba költözhet vissza – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.


A MOL Vidi FC-t tulajdonló Fehérvár FC Kft. öt plusz öt évre bérli a várostól a létesítményt. A több mint 2200 négyzetméteres helyiségekért havonta, négyzetméterenként nettó 3000 forint bérleti díjat, továbbá nettó négymillió forintot mérkőzésenként, illetve a jegy- és bérletbevétel tíz százalékát fizeti. A nagyberuházás szervesen kapcsolódott ahhoz a városrészi rehabilitációhoz, amelynek keretében megmentette a város a Sóstó Természetvédelmi Területet, a stadionépületben látogatóközpont, körülötte parkolók létesültek, valamint utak és sétányok újultak meg.

A sajtóeseményen jelen volt Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója is, aki egy váratlan bejelentést tett.


– Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mol-csoport már tíz éve támogatja a MOL Vidi FC-t, és az együttműködésünk egy új szintet lép. örömmel jelenthetem, hogy a futballcsapat új otthonát mától MOL Aréna Sóstónak hívják majd – közölte Ratatics.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy a Vidi hol játssza majd a Chelsea elleni Európa Liga-összecsapást. A csapat utolsó hazai csoportmeccsét a budapestiek örömére még a Groupama Arénában rendezik december 13-án. A MOL Vidi FC az új létesítményben az Újpest FC ellen elmaradt hatodik fordulós bajnokin lépett pályára először. A mérkőzést lapzártánk után rendezték.

Adatok

A beruházás ára: 13,98 milliárd forint.

Férőhely: 14 200 fő.

UEFA-besorolás: IV-es kategória.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kozák Danuta: Hidegzuhanyként éltem meg a kizárást

  Kozák Danuta: Hidegzuhanyként éltem meg a kizárást

  A kajakos Kozák Danuta a péntek délelőtti előfutamból a második helyen jutott tovább 500 méter egyesben a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon: az ötszörös olimpiai bajnok, aki címvédő ebben a számban, nemcsak az ellenfelekkel és az erős hátszéllel kellett megküzdenie, hanem túl kellett tennie magát a csütörtöki kizáráson.

 • Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

  Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

  Kovács Katalin nosztalgikus érzésekkel a szívében indult családjával Szegedre, a kajak-kenu vb-re. A 31-szeres világbajnok felidézheti a szegedi élményeket, és talán a versenyek hangulata nyomán nagyobbik lánya is követi majd az anyai példát.

 • Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél.