EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Sport

Ékszerdobozba költözik a Vidi

„Egy igazi ékszerdobozba költözhet a MOL Vidi FC” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a magyar bajnok stadionátadójának hivatalos sajtótájékoztatóján. A 13,98 milliárd forintból létrejött létesítmény új nevet is kapott.

– Sokan, és nagyon rég óta várunk erre a pillanatra. Mindenképpen szeretném megköszönni Magyarország kormányának a támogatását, amivel véghez tudtuk vinni ezt a beruházást. Ez a létesítmény nemcsak stadion, hanem közösségi tér is. A labdarúgócsapatunk egy ékszerdobozba költözhet vissza – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.


A MOL Vidi FC-t tulajdonló Fehérvár FC Kft. öt plusz öt évre bérli a várostól a létesítményt. A több mint 2200 négyzetméteres helyiségekért havonta, négyzetméterenként nettó 3000 forint bérleti díjat, továbbá nettó négymillió forintot mérkőzésenként, illetve a jegy- és bérletbevétel tíz százalékát fizeti. A nagyberuházás szervesen kapcsolódott ahhoz a városrészi rehabilitációhoz, amelynek keretében megmentette a város a Sóstó Természetvédelmi Területet, a stadionépületben látogatóközpont, körülötte parkolók létesültek, valamint utak és sétányok újultak meg.

A sajtóeseményen jelen volt Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója is, aki egy váratlan bejelentést tett.


– Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mol-csoport már tíz éve támogatja a MOL Vidi FC-t, és az együttműködésünk egy új szintet lép. örömmel jelenthetem, hogy a futballcsapat új otthonát mától MOL Aréna Sóstónak hívják majd – közölte Ratatics.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy a Vidi hol játssza majd a Chelsea elleni Európa Liga-összecsapást. A csapat utolsó hazai csoportmeccsét a budapestiek örömére még a Groupama Arénában rendezik december 13-án. A MOL Vidi FC az új létesítményben az Újpest FC ellen elmaradt hatodik fordulós bajnokin lépett pályára először. A mérkőzést lapzártánk után rendezték.

Adatok

A beruházás ára: 13,98 milliárd forint.

Férőhely: 14 200 fő.

UEFA-besorolás: IV-es kategória.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll, köszönhetően az edzők és a klubok munkájának, valamint a kormány kiemelt támogatásának és az eredményességért járó extra juttatásnak – erről is beszélt szezonindító interjújában Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki felejthetetlen élményt ígér az év fő eseményére, az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra ellátogatóknak.

  • A nap képe: Hajsza a győzelemért

    A nap képe: Hajsza a győzelemért

    Brutális baleset vetett árnyékot a NASCAR Daytona 500-as legutóbbi versenyére, amikor nagyjából a mezőny fele, egészen pontosan 21 autó ütközött össze.