EUR: 335,21 Ft
CHF: 312,01 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Sopron

Élelmiszert gyűjtenek a fiatalok

Ebben az évben is megrendezi immár hagyományosnak tekinthető karácsonyi élelmiszergyűjtését a Rotaract Club Sopron. A jótékonysági esemény november 24-én 8 és 16 óra között lesz a helyi Interspar hipermarketben.

A szervezet rendre valamelyik soproni vagy Sopron környéki gyermekotthonnak gyűjt tartós élelmiszereket, édességet. Az idén leginkább sót, lisztet, cukrot, konzerveket, száraz tésztát, olajat, dobozos tejet, fűszereket, rágcsálnivalókat, édességeket és Mikulás-napi meglepetéseket várnak a fiatalok. Az ennivalót még a rendezvény napján kiszállítják, a nyalánkságokból pedig csomagok készülnek, amelyeket segítőivel a klub „Mikulása” visz el a gyermekeknek. A Rotaract Club Sopron célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy adni és másokon segíteni jó dolog.


Fiatalok alkotják a Rotaract Club Sopront, és nagyon lelkesek
Fotó: Rotaract Sopron

A klub működése egyre sikeresebbnek mondható. Hagyománnyá vált a Búgócsigában félévente, évente megrendezésre kerülő jótékonysági rendezvényük, amely 2018-ban a „Rotaretro” fantázianevet kapta, és melynek keretében sikerült rekordösszeget, 690 ezer forintot összegyűjteni Horváth Boginak. A pénzt azóta két klubtag személyesen adta át a lány családjának.

A Rotaract Club Sopront 2011-ben alapították akkori frissen végzett közgazdászok. Jelenleg rajtuk kívül erdész, óvodapedagógus, vállalkozó, egyetemista és nem utolsósorban érettségi előtt álló fiatal is erősíti a csapatot. Gyűléseiket kéthetente szerdánként tartják a tagok a Kis Deákban, ahova ezúton is szeretettel meghívnak minden érdeklődőt, akit érdekel a jótékonyság, a rendezvényszervezés vagy csak a klub működése.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.