EUR: 338,03 Ft
CHF: 316,62 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Ózd

Életre keltek a robotok

A Digitális Erőműben harmadik alkalommal megrendezett Digitális Napok elnevezésű programon a jelen technikai vívmányainak bemutatásával vetítették előre a jövőben rejlő nagy lehetőségeket. A kétnapos rendezvényen – számos kiállító között – a miskolci és az egri felsőoktatási intézmény is képviseltette magát, megmutatva az általuk kínált képzési rendszert és az informatikai szakirányon elsajátítható tudásanyagot a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára.

A legmodernebb technikát felvonultató bemutatókat a helyszínen tekintette meg Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, aki régi ismerősként látogatott Ózdra, és a kezdetektől támogatta a Miskolci Egyetem kihelyezett tagozatainak  a kohászvárosban történő működését. Riz Gábor országgyűlési képviselő az egyre több rendezvénynek helyet adó szellemi központ sikereiről és az új technikai vívmányokról is beszélt, majd a helyszínt méltatva hozzátette: Ózd a mi közös ügyünk.


Fotó: Lokál
 Riz Gábor a technika rohamos fejlődésről is beszélt

Fotó. lokál
Dr. Horváth Zita (középen) gyakori vendég a kohászvárosban

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.