EUR: 327,80 Ft
CHF: 300,68 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Békéscsaba

Életveszélyes lehet a zenehallgatás

Látványos és tanulságos baleset-megelőzési programot szervezett a rendőrség Békéscsabán. A rendezvényen közel kétezer diák vett részt – adta hírül a police.hu.

Közel 2000 diák nézte végig, ahogyan sérülteket mentettek a mentők és a tűzoltók, helyszíneltek a rendőrök Békéscsabán, a Széchenyi utcában. A valósághű előadás egy halálos közlekedési baleset okával és következményeivel szembesítette a fiatalokat. A Békéscsabai Jókai Színház művészei bemutatták, hogy egy kerékpáros fiút elütött egy személygépkocsi, majd az autó összeütközött egy másik kocsival. A fiú figyelmetlenül hajtott ki az úttestre, ráadásul nem is hallotta, hogy rádudáltak, mert fülhallgatóval hangos zenét hallgatott. Közvetlenül a baleset előtt beszélt a barátaival, akiknek elmondta: azért hallotta meg sokára a telefonja csörgését, mert zenét hallgatott. Barátai, miután letették a telefont, vissza akarták hívni, hogy figyelmeztessék, hogy ez nagyon veszélyes, de nem fogadta a hívásukat, és másodpercekkel később megtörtént a baleset.


A Békéscsabai Rendőrkapitányság városi baleset-megelőzési bizottsága a középiskolás diákokat és az általános iskolák 8. osztályosait hívta meg a programra. Az élethű előadás legfőbb üzenete az volt, hogy a közúti közlekedésben kisebb szabálytalanság, figyelmetlenség miatt a másodpercek tört része alatt súlyos balesetek, tragédiák történhetnek. Jellemző, hogy sokan kerékpározás, futás közben fülhallgatóval zenét hallgatnak. A közúti közlekedésben azonban nem elég csupán látni, hallani is kell a környezet, a forgalom zajait. Ha valaki nem figyel, nem néz körül, nem hallja, mi történik körülötte, könnyen idézhet elő veszélyhelyzetet, amire aztán nem vagy csak túl későn tud reagálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.