2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb XI.kerület XXII.kerület

Elfogadásra és kapcsolatteremtésre ösztönöz képeivel a két fiatal gyógypedagógus

Nagy Rita és Wappler Anna azért döntött úgy, hogy fényképeket készít azokról a fiatalokról, akikkel nap mint nap foglalkoznak, hogy a külvilág számára is megmutassák, mennyire értékesek, és hozzánk hasonlóan mélyen érzők a különféle akadállyal élő emberek.

A Montágh iskola két gyógypedagógusának Hétköznapi csodák címet kapott kiállítását Újbuda önkormányzata támogatta és a Budafoki Könyvtár fogadta be, ahol november 30-ig bárki szembesülhet az egy-egy fotón megjelenő hétköznapi csodával.


– Mi a munkánk során megtapasztaltuk, hogy nagyon jó ezekkel a gyerekekkel, fiatalokkal lenni. Szerettük volna a képekkel is hozzásegíteni a kívülállókat az ő elfogadásukhoz. Ezek az emberek is mind-mind egyéniségek, óriási szeretetet képesek adni, megbocsátóak és hálásak. Minden apró sikerért keményen megdolgoznak. Minden napra jut egy kis öröm, ha valami apróságot sikerül megvalósítaniuk, ezek a hétköznapi csodák – mesélte Nagy Rita. Kollégája szavaihoz Wappler Anna hozzátette, óriási bizalmat kapnak a szülőktől is.

– Nekünk is erőt ad, hogy ők felvállalják a gyermekeiket, de számukra is fontos, hogy tudják: ők sincsenek magukra hagyva. Nagyon fontos a társadalmon belüli integráció elősegítése is, ezért is gondoltuk, hogy betekintést nyújtunk ebbe a világba, és lehetőséget adunk mind az akadállyal élőknek, mind az ilyen nehézségekkel nem küzdőknek az egymással való kapcsolatteremtésre.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.