2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb IX.kerület

Elismerés a városrehabilitációnak

Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere vette át a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Szövetség oklevelét, amelyet az elmúlt évtizedekben nemzetközi szinten is elismert városfejlesztési tevékenységéért kapott a kerület.

Az 1992 óta tartó városfejlesztési folyamat – amelynek szerves részei a magántőke bevonásával megvalósított projektek – eredményeként a klasszikus városkép megtartásával élhető, komfortos és zöldterületekben kiemelkedően gazdag városrésszé vált Ferencváros. A Középső-Ferencvárosban megvalósult városfejlesztés ma is töretlen sikerét és népszerűségét jól szemléltetik az elmúlt néhány évben nemzetgazdasági szinten is kiemelkedő értéket teremtő megvalósult beruházások: a Ferencváros új stadionja és a mellette felépült Telekom-székház, az MTA új kutatóközpontja, a Millenniumi Városközpont további fejlesztése, illetve több ezer megépült és felújított lakás.

Bácskai Balázs polgármester vehette át az oklevelet (Fotó:ferencvaros.hu)

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.