EUR: 327,38 Ft
CHF: 301,52 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb IX.kerület

Elismerés a városrehabilitációnak

Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere vette át a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Szövetség oklevelét, amelyet az elmúlt évtizedekben nemzetközi szinten is elismert városfejlesztési tevékenységéért kapott a kerület.

Az 1992 óta tartó városfejlesztési folyamat – amelynek szerves részei a magántőke bevonásával megvalósított projektek – eredményeként a klasszikus városkép megtartásával élhető, komfortos és zöldterületekben kiemelkedően gazdag városrésszé vált Ferencváros. A Középső-Ferencvárosban megvalósult városfejlesztés ma is töretlen sikerét és népszerűségét jól szemléltetik az elmúlt néhány évben nemzetgazdasági szinten is kiemelkedő értéket teremtő megvalósult beruházások: a Ferencváros új stadionja és a mellette felépült Telekom-székház, az MTA új kutatóközpontja, a Millenniumi Városközpont további fejlesztése, illetve több ezer megépült és felújított lakás.

Bácskai Balázs polgármester vehette át az oklevelet (Fotó:ferencvaros.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.