EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Kecskemét

Elismeréseket adtak át a Városi Tehetségnapon

Átadták a 2018-as év tehetségdíjait a Városi Tehetségnapon. A hagyományos rendezvény idei helyszíne az Arany János Általános Iskola volt, ahol műhelyfoglalkozásokkal, előadásokkal és az intézmény tehetségprogramjainak bemutatóival vártak mindenkit.

– A tehetséggondozás valójában már az óvodában elkezdődik, az iskolában pedig folytatódik: a gyerekek bekerülnek tehetséggondozó programjainkba – mondta Lovrity Sándorné intézményvezető. Persze a tehetségek felismerésében a szülőknek is nagy szerep jut, támogatniuk kell gyermekeiket a cél felé.


A diáktehetség-díjat Balázs Marcell, a Bolyai János Gimnázium tanulója kapta

 

A Városi Tehetségsegítő Tanács ezzel a nappal kívánja inspirálni a kiváló teljesítményt nyújtó diákokat és tanárokat. Köszöntőjében Mák Kornél alpolgármester elmondta: Kecskemét mindig is erős volt a tehetségek felismerésében és gondozásában. – Nagyon tiszteletre méltó, hogy egyre inkább erősödik a tehetséggondozó munka, a pedagógusok felismerik azokat a gyermekeket, akiknek segíteni kell, és kiváló eredményeket érnek el együtt – fogalmazott az alpolgármester.

Idén Kovács László Zoltán, a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskolájának tanára vehetett át díjat áldozatos munkájáért. A diáktehetség-díjat Balázs Marcell, a Bolyai János Gimnázium tanulója kapta kiváló eredményeiért. A Zrínyi Ilona Általános Iskolából Melján Dávid Gergő és tanára, Aszódiné Pálfi Edit elismerő oklevelet vehetett át.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.