2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Belföld

Elismerte a jobbikos, hogy zsidózott

Szánalmas magyarázkodásba kezdett a nőveréssel hencegő Szávay István. A Jobbik parlamenti képviselője elismerte, hogy zsidózott, de azzal mentegetőzik, hogy csak viccelt, amikor azt mondta, hogy megvert egy nőt.

„Egy engem ért méltatlan és megalázó helyzetre méltatlan és megalázó viccelődéssel reagáltam. Nem ütöttem meg, nem bántottam senkit, de szavaimmal megbánthattam sokakat, és ezért vállalnom kell a felelősséget. Tisztában vagyok azzal, hogy közszereplőként minden elhangzott mondatomnak súlya van” – magyarázkodik Facebook-oldalán Szávay, aki ezzel elismerte a zsidózást, mentségül pedig azt hozza fel, hogy ugyan nem verte meg a szóban forgó hölgyet, „csak” viccelődött ezen.


MTI/Kovács Tamás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és a Jobbikból nemrég kilépett Volner János is azt mondta, hogy botrányos kijelentése után Szávaynak nincs többé helye a magyar parlamentben. A jobbikos tegnap ugyan lemondott frakcióvezető-helyettesi és országgyűlési jegyzői posztjáról, de jól fizető képviselői bársonyszékét megtartotta, a Jobbik pedig lapzártánkig sem a pártból, sem a frakcióból nem zárta ki, és fegyelmi sem indult ellene.

– Kutyából nem lesz szalonna – reagált Szávay szavaira Kósa Lajos fideszes képviselő, aki hozzátette, az ügy jól mutatja, hogy a Jobbik mindenféle változást színlel. Hasonló véleményen van az antiszemita kijelentések figyelésével foglalkozó Tett és Védelem Alapítvány.


– A Jobbik egy antiszemita párt volt indulásától kezdve, és a mai napig is az – írták. Deák Dániel politológus a Magyar Időknek szintén arról beszélt, hogy a cukisodás ellenére a Jobbik nem változott semmit. Szerinte továbbra is gyakoriak a pártban a zsidóellenes megnyilvánulások, de ezeket el akarják titkolni a nyilvánosság elől.

Szávay: Leütöttem egy nőt!

Jobbikos párttárs: Mit csináltál, Pista?
Szávay István: Leütöttem egy nőt. (…) Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk! Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.
Jobbikos párttárs: Orrba gyűrted?
Szávay István: Tessék?
Jobbikos párttárs: Orrba gyűrted?
Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    A hétvégén is marad a jó idő: sok napsütésre és 20-25 fokos melegre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

  • Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    A magyar vízügyi technológiában rejlő üzleti lehetőségekről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az indiai, a laoszi és a kuvaiti vízügyi miniszterrel, valamint Észak-Macedónia környezetvédelmi miniszterével, akiket hivatalában fogadott csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából – tájékoztatta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-t.