EUR: 320,94 Ft
CHF: 282,77 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Kecskemét

Elismerték önkormányzatunkat

Kecskemét elnyerte a Családbarát Önkormányzat díjat. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester vette át az elismerést a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől a Parlament Vadásztermében.

Az egyesület 2018 augusztusában írta ki a Családbarát Önkormányzat díj 2018-as pályázatát, amelyre városunk önkormányzata is jelentkezett. Kecskemét koncepciója a családok helyben tartására és a megyeszékhelyre csábítására épül. Ezt szolgáló lépés volt egyebek mellett a bölcsődei férőhelyek bővítése, a verseny- és tömegsport-infrastruktúra fejlesztésének támogatása, a közösségi terek működtetése, a kedvezményes telekvásárlási program bevezetése, továbbá a civil szervezetek családbarát programjainak támogatása.


Libor Zoltán és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester

A díj elnyerésénél jelentős szempont volt, hogy a kecskeméti fesztiválokon nagyon sok családi rendezvény került előtérbe, továbbá hogy az önkormányzat stratégiai dokumentumaiban prioritásként jelent meg minden olyan intézkedéscsomag, amely a kecskeméti családokat segítheti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.