EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Kecskemét

Elismerték önkormányzatunkat

Kecskemét elnyerte a Családbarát Önkormányzat díjat. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester vette át az elismerést a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől a Parlament Vadásztermében.

Az egyesület 2018 augusztusában írta ki a Családbarát Önkormányzat díj 2018-as pályázatát, amelyre városunk önkormányzata is jelentkezett. Kecskemét koncepciója a családok helyben tartására és a megyeszékhelyre csábítására épül. Ezt szolgáló lépés volt egyebek mellett a bölcsődei férőhelyek bővítése, a verseny- és tömegsport-infrastruktúra fejlesztésének támogatása, a közösségi terek működtetése, a kedvezményes telekvásárlási program bevezetése, továbbá a civil szervezetek családbarát programjainak támogatása.


Libor Zoltán és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester

A díj elnyerésénél jelentős szempont volt, hogy a kecskeméti fesztiválokon nagyon sok családi rendezvény került előtérbe, továbbá hogy az önkormányzat stratégiai dokumentumaiban prioritásként jelent meg minden olyan intézkedéscsomag, amely a kecskeméti családokat segítheti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.