EUR: 345,91 Ft
CHF: 321,10 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Elképesztő a fejlődés Budapesten

Egymást érik a fejlesztések Budapesten, 2010 óta összesen 62 projekt indult, 2100 milliárd forint értékben, ezek közül 35 beruházás már megvalósult, a többi folyamatban van. A Lokál most induló sorozatában sorra veszi a beruházásokat. Most a már befejezett 27 magasépítési fejlesztés közül csemegéztünk, amelyek összesen 280 milliárd forintból valósultak meg.

Széll Kálmán tér


5,3 milliárd forint

Átadás éve: 2016


Két és fél éve, több mint egyéves rekonstrukció után adták át a legendás Széll Kálmán-teret. Az egykori Moszkva tér felújítását elsősorban fővárosi és kormányzati forrásból finanszírozták. A teljesen visszabontott metróépület helyére egy modern arculatú, üvegfalú megállót építettek.

Ludovika Campus

51 milliárd forint

Átadás éve: 2018

Magyarország legmodernebb egyetemi városrésze jött létre a beruházással. Az oktatási célúak mellett sportlétesítmények is épültek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem területén. Ezzel együtt újjászületett az Orczy-park is, a teljes projekt 51 milliárd forintba került.

Duna Aréna

41,3 milliárd forint

Átadás éve: 2017

A 2017-es FINA-világbajnokság 44 méter magas központi objektumának építése során 2o7 ezer köbméternyi földet mozgattak meg az alapokhoz, és 16o ezer csempét használtak fel a medencék burkolásához.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Budai Vigadó

6,4 milliárd forint

Átadás éve: 2018

Teljes körű felújítás és bővítés után nemrég adták át Budapest egyik legimpozánsabb épületét. Visszaköltözhetett korábbi helyére a Hagyományok Háza, ezenkívül új könyvtár és modern színházterem is várja a látogatókat.

Nemzeti Lovarda

3,2 milliárd forint

Átadás éve: 2018

A szabadidőlovasok és a nemzetközi versenyek kiszolgálása mellett a Nemzeti Lovarda az öttusa, a díjlovaglás, a díjugratás, a lovastorna és a póniversenyzés európai színvonalú helyszíne lett.

További megvalósult beruházások

  • Új Hidegkuti Nándor Stadion: 8 milliárd forint
  • Uszodafelújítások (Komjádi, Hajós, Széchy): 8,5 milliárd forint
  • Kossuth téri rakpart rekonstrukciója: 4,2 milliárd forint
  • MOME egyetemi campus: 6,6 milliárd forint
  • Margitsziget felújítása: 3,1 milliárd forint
  • Dagály Strandfürdő felújítása: 5,1 milliárd forint
  • Testnevelési Egyetem campusa: 16,5 milliárd forint
  • Gül Baba türbéje: 2,9 milliárd forint

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek