EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Elképesztő a fejlődés Budapesten

Egymást érik a fejlesztések Budapesten, 2010 óta összesen 62 projekt indult, 2100 milliárd forint értékben, ezek közül 35 beruházás már megvalósult, a többi folyamatban van. A Lokál most induló sorozatában sorra veszi a beruházásokat. Most a már befejezett 27 magasépítési fejlesztés közül csemegéztünk, amelyek összesen 280 milliárd forintból valósultak meg.

Széll Kálmán tér


5,3 milliárd forint

Átadás éve: 2016


Két és fél éve, több mint egyéves rekonstrukció után adták át a legendás Széll Kálmán-teret. Az egykori Moszkva tér felújítását elsősorban fővárosi és kormányzati forrásból finanszírozták. A teljesen visszabontott metróépület helyére egy modern arculatú, üvegfalú megállót építettek.

Ludovika Campus

51 milliárd forint

Átadás éve: 2018

Magyarország legmodernebb egyetemi városrésze jött létre a beruházással. Az oktatási célúak mellett sportlétesítmények is épültek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem területén. Ezzel együtt újjászületett az Orczy-park is, a teljes projekt 51 milliárd forintba került.

Duna Aréna

41,3 milliárd forint

Átadás éve: 2017

A 2017-es FINA-világbajnokság 44 méter magas központi objektumának építése során 2o7 ezer köbméternyi földet mozgattak meg az alapokhoz, és 16o ezer csempét használtak fel a medencék burkolásához.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Budai Vigadó

6,4 milliárd forint

Átadás éve: 2018

Teljes körű felújítás és bővítés után nemrég adták át Budapest egyik legimpozánsabb épületét. Visszaköltözhetett korábbi helyére a Hagyományok Háza, ezenkívül új könyvtár és modern színházterem is várja a látogatókat.

Nemzeti Lovarda

3,2 milliárd forint

Átadás éve: 2018

A szabadidőlovasok és a nemzetközi versenyek kiszolgálása mellett a Nemzeti Lovarda az öttusa, a díjlovaglás, a díjugratás, a lovastorna és a póniversenyzés európai színvonalú helyszíne lett.

További megvalósult beruházások

 • Új Hidegkuti Nándor Stadion: 8 milliárd forint
 • Uszodafelújítások (Komjádi, Hajós, Széchy): 8,5 milliárd forint
 • Kossuth téri rakpart rekonstrukciója: 4,2 milliárd forint
 • MOME egyetemi campus: 6,6 milliárd forint
 • Margitsziget felújítása: 3,1 milliárd forint
 • Dagály Strandfürdő felújítása: 5,1 milliárd forint
 • Testnevelési Egyetem campusa: 16,5 milliárd forint
 • Gül Baba türbéje: 2,9 milliárd forint

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.