EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Debrecen

Elkészült a piaccsarnok

Régi vágyuk vált valóra a tócóskertieknek, hiszen elkészült a fedett piaccsarnok, amelyet múlt szombaton hivatalosan is átadtak, és már birtokba is vehették az árusok és vásárlók. Kilenc hónap alatt készült el a korszerű létesítmény. Az átadáson Papp László polgármester, Pósán László országgyűlési képviselő, valamint Ary Petronella, Csaholczi Attila és Varga András önkormányzati képviselők is részt vettek.

A Holló László sétány melletti területen az Új Főnix Terv részeként felépített piaccsarnok a városrészben élők régi vágyát teljesítette. Debrecen önkormányzata 200 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. A fedett csarnokot üvegfalak határolják, és nem teljesen zárt rendszerben épült fel, 68 darab új árusító asztalt helyeztek el a területen, valamint kialakítottak négy üzlethelyiséget, és mindezek mellett kiszolgáló és szociális helyiségek találhatók benne, az épületet pedig kívül és belül is akadálymentesítették.


A fedett csarnokot üvegfalak határolják

Papp László polgármestertől megtudtuk, hogy a beruházáshoz 50 millió forintot az önkormányzat biztosított. Az Új Főnix Terv célja, hogy a városközpont mellett kisebb alközpontok alakuljanak ki Debrecenben, a tócóskerti alközpont egyik eleme az új piac.

Pósán László a városrész országgyűlési képviselője, egy tócóskerti lakos, Ary Petronella, Csaholczi Attila, Varga András önkormányzati képviselők, és Papp László polgármester vágták át a szalagot

A városrész fejlesztése ezzel nem ér véget, a tervek szerint 2019-ben újítják meg a Holló László sétányt és a Tócóskert több közterületét. Pósán László, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője azzal kezdte beszédét, hogy egy régi álom vált valóra. Kiemelte, egy piac mindig is a városok, városrészek szíve-lelke volt. A honatya biztos benne, hogy a tócóskerti új piac is betölti majd ezt a szerepet, ahol jó minőségű, friss élelmiszerhez juthatnak az ott élők.


Kapcsolódó Cikkek