2020. január 27., hétfő
Angelika

Belföld

Ellenőrző gyakorlat lesz a határ mentén

Ellenőrző gyakorlatot rendeltek el a határ mentén – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

Közleményükben felidézték: az illegális migráció elleni védelem érdekében az ország déli határszakaszán 2015 őszén megépült határkerítés és védelmi vonal mentén az állandó rendőri és katonai jelenlét Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében folyamatosan fenntartott készenlétet jelent.


A katonai egységek nyár óta készenléti szolgálatban vannak. Ezen egységek reagálóképességének ellenőrzésére november 27-étől december 1-jéig ellenőrző gyakorlatot rendeltek el. A katonák és rendőrök részvételével tartandó gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása – közölték.

Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok jelenhetnek meg a déli határszakasz felé vezető főutakon, valamint több helyszínen közvetlenül a határ körzetében, illetve a határ mentén – írta a HM.

Kapcsolódó Cikkek