EUR: 337,22 Ft
CHF: 315,23 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Kecskemét

Elnézést kér a DAKK az odacsukott kisfiú családjától

November elején csukta rá egy sofőr a 2-es busz ajtaját egy óvodás kisfiúra és az őt kísérő dadusra. Megérkezett a DAKK reakciója az ügyben.

Széchenyi térről 9.30 kor indult a 2-es járat, amely egy óvodáscsoportot is szállított a Széchenyi térre. A csoport két fő kivételével leszállt a megállónál, a sofőr azonban nem győződött meg arról, hogy mindenki lejutott-e a buszról, így történhetett meg, hogy korábban zárta be az ajtókat, és odacsukta az egyik ötéves kisfiút és dadusát.


Szabó Annamária, a kisfiú édesanyja elmondta, a dadus kiabált a sofőrnek, hogy szabadítsa ki őket, közben próbálta tartani az ajtót, hogy a kisfiú feje ne sérüljön meg jobban. Így szerencsére nem történt nagyobb baj. A kis Noel fején duzzanat keletkezett, a dadáját pedig idegileg viselte meg az eset. Mint megtudtuk, a kisfiút a történtek miatt rémálmok gyötörték.

A napokban a DAKK is megszólalt az üggyel kapcsolatban, írásukat szó szerint közöljük:


„Sajnálattal értesültünk az Ön által leírtakról. Alapvető elvárás valamennyi munkatársunkkal szemben az udvarias, körültekintő, szabályok szerinti munkavégzés. A közösségi médiában megjelent bejegyzéssel kapcsolatban soron kívüli vizsgálatot kezdeményeztünk, amelynek során munkatársunk elismerte, hogy tévesen érzékelte a gyermekcsoport leszállásának befejeztét a járműről. Elmondása szerint – amelyet kamerafelvételeink igazoltak – a segítségkérést észlelve felállt, hátrament, és a gyermekeket kísérőket megkérdezte, hogy segíthet-e valamit, történt-e sérülés. A kérdésre az óvónők határozott nemmel válaszoltak. Az ügyben érintett autóbusz-vezetőnket figyelmetlen munkavégzése miatt figyelmeztetésben részesítettük, továbbá nyomatékosan felhívtuk figyelmét arra, hogy a DAKK Zrt. képviselőjeként lényeges munkaköri feladatát képezi a szolgáltatások színvonalas ellátása, valamint különösen kiskorú utasok esetében a maximálisan elvárható körültekintő munkavégzés fontosságára. A bejegyzést közzé tevő édesanya 2018. november 8-án délután tett észrevételt Társaságunknál. A történtekért az ügyben érintettek szíves elnézését kérjük.”
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.