EUR: 365,37 Ft
CHF: 346,04 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Eger

Élő magyar festészet a Kepes Intézetben

Még két hétig, november 13-áig tekinthető meg Egerben, a Kepes Intézetben az Élő magyar festészet tárlat. A meghívásos kiállításon három generáció közel kétszáz festményét mutatják be, amelyek között szakrális és világi témájú alkotásokat egyaránt szerepelnek.

Az idén 17. alkalommal tartották meg a magyar festészet napja rendezvényt, amelynek kiemelt vidéki helyszíne Eger volt. A tárlat megnyitóján Orosz János festőművész, kiváló művész életműdíjban, Czene Márta festőművész Maticska Jenő-díjban részesült, Szilágyi János grafikus és festőművész pedig a Magyar Művészeti Akadémia festészeti díját vehette át.


A rendezvénysorozat – a Magyar Festészet Napja Alapítvány szervezésében, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával – azért jött létre, hogy a Kárpát-medence összes jelentős és ismert festőművészének munkáját bemutathassa. Az időpontválasztás a festőművészek védőszentje, Szent Lukács ünnepéhez (október 18.) kötődik. A tárlat ingyenesen látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.