EUR: 319,15 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Eger

Élő magyar festészet a Kepes Intézetben

Még két hétig, november 13-áig tekinthető meg Egerben, a Kepes Intézetben az Élő magyar festészet tárlat. A meghívásos kiállításon három generáció közel kétszáz festményét mutatják be, amelyek között szakrális és világi témájú alkotásokat egyaránt szerepelnek.

Az idén 17. alkalommal tartották meg a magyar festészet napja rendezvényt, amelynek kiemelt vidéki helyszíne Eger volt. A tárlat megnyitóján Orosz János festőművész, kiváló művész életműdíjban, Czene Márta festőművész Maticska Jenő-díjban részesült, Szilágyi János grafikus és festőművész pedig a Magyar Művészeti Akadémia festészeti díját vehette át.


A rendezvénysorozat – a Magyar Festészet Napja Alapítvány szervezésében, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával – azért jött létre, hogy a Kárpát-medence összes jelentős és ismert festőművészének munkáját bemutathassa. Az időpontválasztás a festőművészek védőszentje, Szent Lukács ünnepéhez (október 18.) kötődik. A tárlat ingyenesen látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.