EUR: 321,65 Ft
CHF: 282,42 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Eger

Élő magyar festészet a Kepes Intézetben

Még két hétig, november 13-áig tekinthető meg Egerben, a Kepes Intézetben az Élő magyar festészet tárlat. A meghívásos kiállításon három generáció közel kétszáz festményét mutatják be, amelyek között szakrális és világi témájú alkotásokat egyaránt szerepelnek.

Az idén 17. alkalommal tartották meg a magyar festészet napja rendezvényt, amelynek kiemelt vidéki helyszíne Eger volt. A tárlat megnyitóján Orosz János festőművész, kiváló művész életműdíjban, Czene Márta festőművész Maticska Jenő-díjban részesült, Szilágyi János grafikus és festőművész pedig a Magyar Művészeti Akadémia festészeti díját vehette át.


A rendezvénysorozat – a Magyar Festészet Napja Alapítvány szervezésében, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával – azért jött létre, hogy a Kárpát-medence összes jelentős és ismert festőművészének munkáját bemutathassa. Az időpontválasztás a festőművészek védőszentje, Szent Lukács ünnepéhez (október 18.) kötődik. A tárlat ingyenesen látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.