EUR: 331,72 Ft
CHF: 301,54 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb Eger

Élő magyar festészet a Kepes Intézetben

Még két hétig, november 13-áig tekinthető meg Egerben, a Kepes Intézetben az Élő magyar festészet tárlat. A meghívásos kiállításon három generáció közel kétszáz festményét mutatják be, amelyek között szakrális és világi témájú alkotásokat egyaránt szerepelnek.

Az idén 17. alkalommal tartották meg a magyar festészet napja rendezvényt, amelynek kiemelt vidéki helyszíne Eger volt. A tárlat megnyitóján Orosz János festőművész, kiváló művész életműdíjban, Czene Márta festőművész Maticska Jenő-díjban részesült, Szilágyi János grafikus és festőművész pedig a Magyar Művészeti Akadémia festészeti díját vehette át.


A rendezvénysorozat – a Magyar Festészet Napja Alapítvány szervezésében, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával – azért jött létre, hogy a Kárpát-medence összes jelentős és ismert festőművészének munkáját bemutathassa. Az időpontválasztás a festőművészek védőszentje, Szent Lukács ünnepéhez (október 18.) kötődik. A tárlat ingyenesen látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.