EUR: 321,73 Ft
CHF: 281,89 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Eger

Élő magyar festészet a Kepes Intézetben

Még két hétig, november 13-áig tekinthető meg Egerben, a Kepes Intézetben az Élő magyar festészet tárlat. A meghívásos kiállításon három generáció közel kétszáz festményét mutatják be, amelyek között szakrális és világi témájú alkotásokat egyaránt szerepelnek.

Az idén 17. alkalommal tartották meg a magyar festészet napja rendezvényt, amelynek kiemelt vidéki helyszíne Eger volt. A tárlat megnyitóján Orosz János festőművész, kiváló művész életműdíjban, Czene Márta festőművész Maticska Jenő-díjban részesült, Szilágyi János grafikus és festőművész pedig a Magyar Művészeti Akadémia festészeti díját vehette át.


A rendezvénysorozat – a Magyar Festészet Napja Alapítvány szervezésében, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával – azért jött létre, hogy a Kárpát-medence összes jelentős és ismert festőművészének munkáját bemutathassa. Az időpontválasztás a festőművészek védőszentje, Szent Lukács ünnepéhez (október 18.) kötődik. A tárlat ingyenesen látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.