2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb

Embercsempész-bandát lepleztek le

Ázsiai és afrikai bevándorlók Nyugat-Európába juttatására szakosodott embercsempészbandát leplezett le a román határrendészet szerda hajnalban Temesváron.

A rajtaütést a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) irányításával, a bukaresti csendőrség kommandósainak részvételével bonyolították le, 15 Temes megyei helyszínen végeztek házkutatást, és 24 gyanúsítottat kísértek be kihallgatásra.


A gyanú szerint a román, egyiptomi, szíriai és török állampolgárokból álló bűnszövetkezet a török-bolgár-szerbiai útvonalon szervezte meg afrikai és ázsiai bevándorlók Romániába csempészését, akiket aztán a nyugati országhatárhoz irányítottak, hogy – többnyire járműveken elbujtatva – illegálisan a schengeni övezetbe juttassák őket.

A nyomozati adatok szerint a bűnszövetkezet a tavalyi és idei év során legalább háromszáz bevándorló illegális határátlépésében segédkezett.

A gyanúsítottak ellen embercsempészés és bűnszövetkezet létrehozása gyanújával indult büntető eljárás.

A román büntetőjog szerint a határsértőknek nyújtott segítség bűncselekmény, amelyet 2-től 7 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtanak. Amennyiben a határsértő segítése anyagi előnyszerzés érdekében történik, az embercsempész 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

  • Tényleg ilyen rossz?

    Tényleg ilyen rossz?

    A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.