2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Ózd

Energetikai beruházás Borsodszentgyörgyön

Borsodszentgyörgyi iskolaépület energiahatékonysági felújítása címmel nyújtott be pályázatot  Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata. Európai uniós támogatásból 85 millió forint érkezett a településre. Az összegből szigetelték az épületet, és kicserélték a nyílászárókat.

A borsodszentgyörgyi általános iskola az Egri Főegyházmegye fenntartásában működik a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Borsodszentgyörgyi Tagiskolájaként. A pályázati kiírás szerint nem a fenntartó, hanem a tulajdonos pályázhatott a beruházásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Ennek során megtörtént az intézmény teljes külső felújítása, a fűtésrendszer korszerűsítése, elvégezték a külső falak és födémek szakszerű hőszigetelését, valamint kicserélték az összes külső nyílászárót. A világítótesteket LED-es fényforrások váltották fel. Éltek a korszerű technika kínálta lehetőséggel is, és napkollektorokat szereltek fel. A TOP-3.2.1-15-2016-00014 számú pályázat megvalósításával az utolsó önkormányzati épület is megszépült.


Fotó: Lokál
Megújult a község egyházi iskolája

– Borsodszentgyörgyön az elmúlt években a következetes fejlesztési céloknak köszönhetően, és pályázati források igénybevételével, az összes intézményt sikerült felújítani – tudtuk meg Németh Gyula polgármestertől.

Kapcsolódó Cikkek