EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Ózd

Energetikai beruházás Borsodszentgyörgyön

Borsodszentgyörgyi iskolaépület energiahatékonysági felújítása címmel nyújtott be pályázatot  Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata. Európai uniós támogatásból 85 millió forint érkezett a településre. Az összegből szigetelték az épületet, és kicserélték a nyílászárókat.

A borsodszentgyörgyi általános iskola az Egri Főegyházmegye fenntartásában működik a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Borsodszentgyörgyi Tagiskolájaként. A pályázati kiírás szerint nem a fenntartó, hanem a tulajdonos pályázhatott a beruházásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Ennek során megtörtént az intézmény teljes külső felújítása, a fűtésrendszer korszerűsítése, elvégezték a külső falak és födémek szakszerű hőszigetelését, valamint kicserélték az összes külső nyílászárót. A világítótesteket LED-es fényforrások váltották fel. Éltek a korszerű technika kínálta lehetőséggel is, és napkollektorokat szereltek fel. A TOP-3.2.1-15-2016-00014 számú pályázat megvalósításával az utolsó önkormányzati épület is megszépült.


Fotó: Lokál
Megújult a község egyházi iskolája

– Borsodszentgyörgyön az elmúlt években a következetes fejlesztési céloknak köszönhetően, és pályázati források igénybevételével, az összes intézményt sikerült felújítani – tudtuk meg Németh Gyula polgármestertől.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.