2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Ózd

Energetikai beruházás Borsodszentgyörgyön

Borsodszentgyörgyi iskolaépület energiahatékonysági felújítása címmel nyújtott be pályázatot  Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata. Európai uniós támogatásból 85 millió forint érkezett a településre. Az összegből szigetelték az épületet, és kicserélték a nyílászárókat.

A borsodszentgyörgyi általános iskola az Egri Főegyházmegye fenntartásában működik a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Borsodszentgyörgyi Tagiskolájaként. A pályázati kiírás szerint nem a fenntartó, hanem a tulajdonos pályázhatott a beruházásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Ennek során megtörtént az intézmény teljes külső felújítása, a fűtésrendszer korszerűsítése, elvégezték a külső falak és födémek szakszerű hőszigetelését, valamint kicserélték az összes külső nyílászárót. A világítótesteket LED-es fényforrások váltották fel. Éltek a korszerű technika kínálta lehetőséggel is, és napkollektorokat szereltek fel. A TOP-3.2.1-15-2016-00014 számú pályázat megvalósításával az utolsó önkormányzati épület is megszépült.


Fotó: Lokál
Megújult a község egyházi iskolája

– Borsodszentgyörgyön az elmúlt években a következetes fejlesztési céloknak köszönhetően, és pályázati források igénybevételével, az összes intézményt sikerült felújítani – tudtuk meg Németh Gyula polgármestertől.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.