EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Program

Ennio Morricone visszatér Budapestre

2018. január 23-án újabb nagyszabású koncertet ad Budapesten az idén 90. születésnapját ünneplő Ennio Morricone. A világ talán legnagyobb hatású filmzeneszerzője tavaly még úgy gondolta, a jövőben a turnék helyett zeneszerzői munkásságára kíván fókuszálni.

– Ennio Morricone számára hatalmas élmény volt a 60 Years of Music World Tour, amelynek keretében tavaly Budapestre is ellátogatott. Bár eredetileg azt tervezte, hogy visszavonul a turnéktól, a közönség szeretetét és a nagy sikerű koncertek hangulatát érezve meghozta a döntést: egy rövid, exkluzív koncertsorozat erejéig visszatér a színpadra – közölte a maestro sajtóirodája.


A hat európai várost, köztük a magyar fővárost is érintő Ennio Morricone – 90. jubileumi exkluzív koncert elnevezésű sorozaton ezúttal is a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar kíséri Ennio Morriconét, aki több mint hat évtizeden átívelő pályafutása alatt olyan legendás filmek zenéjét komponálta, mint a Volt egyszer egy Vadnyugat, A profi, Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf, Aki legyőzte Al Caponét.

Nagy sikerű 2017-es turnéja során Budapesten is telt ház előtt lépett fel Morricone, aki akkor azt nyilatkozta: a zenének nem kíván hátat fordítani, azonban a jövőben koncertkörutakat már nem vállal.

A kétszeres Oscar-díjas, Grammy- és Golden Globe díjas zeneszerző novemberben ünnepli 90. születésnapját, és ezúttal is alkotásainak legjavát vonultatja fel 2019. január 23-án este 8 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Indul a STRAND és a B my Lake!

    Indul a STRAND és a B my Lake!

    Augusztus 20-24. között hetedszer nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND és a B.my.Lake fesztivál. Hét évvel ezelőtt a MOL Nagyon Balaton keretében azzal a szándékkal indult útjára e két esemény, hogy augusztus végén – akkor, amikor a tóparti helyek jó része bezár – turistákat vonzzon a Balatonra.

  • Zenei kuriózumok a 22. Zsidó Kulturális Fesztiválon

    Zenei kuriózumok a 22. Zsidó Kulturális Fesztiválon

    Szeptember 1-jén kezdődik a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál, amelyen koncertek, improvizációs est és könyvbemutatók is várják a közönséget hét budapesti helyszínen szeptember 9-ig – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.