2019. április 21., vasárnap
Konrád

Belföld

Epermester pincészet – Románc

Kimagasló évjáratú tahitótfalui eperből és fekete szederből készült édes desszertbor-különlegesség.

A pincészet célja megőrizni az eper lelkét, és újraalkotni egy új testben.

A Szentendrei-szigetet méltán nevezik az epertermesztés egyik bölcsőjének. A több mint 100 éves hagyomány nemcsak kötelez, de új kihívásokat is jelent a pincészet számára. Az eper és a bor hagyományosan egymástól különálló kultúráinak ötvözésével új távlatokat nyitnak. Ez alkotómunkájuk alapja, ezen elvek alapján készítik Magyarország legjobb minőségű eperborait.

Az Epermester Pincészet születése annak a nemes gondolatnak köszönhető, amely a tahitótfalui eperkultúra újraélesztését tűzte ki célul. Az ott termett kiváló minőségű földieperből hagyományos borászati eljárással készítenek minőségi száraz és édes borokat. Nem alkalmaznak mesterséges adalékot, aromákat és egyéb anyagokat, csak a gyümölcs legjavát használják fel.

Kapcsolódó Cikkek