EUR: 329,46 Ft
CHF: 299,21 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Szolnok

Épül az adventi falu

Ahogy a szolnokiak már megszokhatták: ha jön a december, elkezdődik az ünnepre való felkészülés is. A Kossuth téren már zajlik az adventi falu építése.

A Szolnoki Sportcentrum munkatársai a következő napokban összesen 19 faházat helyeznek ki a térre az árusok számára, mellettük két vállalkozó saját installációval érkezik. A helyszín elrendezésében a megszokottakhoz képest változás lesz, hiszen a szabadtéri színpad a tér városháza felőli oldalára kerül. November 20-ától már a falu világító füzéreit kötik be az elektromos hálózatba. Amíg a felnőttek egy forralt bor és egy kenyérlángos mellett beszélgetnek, addig a legkisebbek a gyermekfaluban találhatnak maguknak szórakozást, ahol idén újdonságra is számíthatnak.


Hamarosan ismét élettel telik meg a Kossuth tér

Nem csak a főtér emlékezteti majd az embereket arra, hogy jön a karácsony, hiszen az itteni munkálatokkal párhuzamosan a város többi részén is kikerülnek az ünnepi világítótestek, és a Hild téren is hamarosan felépül a karácsonyi falu.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.