EUR: 320,93 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Miskolc

Erdésznők ismerkedtek a Bükk-kel

Az Északerdő Zrt. volt az idei Erdésznők Országos Találkozójának házigazdája. A kétnapos programra hetven erdésznő érkezett Miskolcra az ország minden részéből.

Érdekesség, hogy éppen tíz évvel ezelőtt, 2008-ban is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gazdálkodó erdőgazdaság adott otthont a rendezvénynek, de akkor a zempléni területekkel ismerkedhettek meg az erdésznők.


Hetven erdésznő vett részt az Erdésznők Országos Találkozóján

Az első napon a résztvevők az Északerdő munkájába nyertek bepillantást, majd Miskolc-Tapolcán tettek rendhagyó, „erdészszemmel” szervezett sétát, amelyen tematikus sátrakban – Erdészház, Vadászház, Bakterház – játékos formában mérték össze szakmai tudásukat. A fáradalmaikat a Barlangfürdőben pihenhették ki. A napot baráti találkozó és díszvacsora zárta.

A Bükkben barangoltak az erdésznők

A második napon, a szakmai program előtt az erdésznőket az Északerdő Zrt. vezérigazgatója, Zay Adorján köszöntötte a Csanyik-völgyben, ahol a Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság és a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola tevékenységét tanulmányozták a vendégek. Nagy sikert arattak a saját fejlesztésű, igényes kivitelezésű, egyedi társasjátékok, a gyermekrajzokkal kitapétázott foglalkoztatótermek és „nagyszüleink konyhájának” hangulata.

“Erdészszemmel” a Bükkben

Ezt követően a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton utazva a varázslatos szépségű Andókutat keresték fel. Itt nemcsak a környék, hanem a Keletbükki Erdészeti Igazgatóság munkájának megismerésére is volt lehetőség. Innen a Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskolába vezetett az út, az erdőgazdaság erdei iskoláinak oktatási programját ismerték meg a résztvevők.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.