EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Miskolc

Erdésznők ismerkedtek a Bükk-kel

Az Északerdő Zrt. volt az idei Erdésznők Országos Találkozójának házigazdája. A kétnapos programra hetven erdésznő érkezett Miskolcra az ország minden részéből.

Érdekesség, hogy éppen tíz évvel ezelőtt, 2008-ban is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gazdálkodó erdőgazdaság adott otthont a rendezvénynek, de akkor a zempléni területekkel ismerkedhettek meg az erdésznők.


Hetven erdésznő vett részt az Erdésznők Országos Találkozóján

Az első napon a résztvevők az Északerdő munkájába nyertek bepillantást, majd Miskolc-Tapolcán tettek rendhagyó, „erdészszemmel” szervezett sétát, amelyen tematikus sátrakban – Erdészház, Vadászház, Bakterház – játékos formában mérték össze szakmai tudásukat. A fáradalmaikat a Barlangfürdőben pihenhették ki. A napot baráti találkozó és díszvacsora zárta.

A Bükkben barangoltak az erdésznők

A második napon, a szakmai program előtt az erdésznőket az Északerdő Zrt. vezérigazgatója, Zay Adorján köszöntötte a Csanyik-völgyben, ahol a Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság és a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola tevékenységét tanulmányozták a vendégek. Nagy sikert arattak a saját fejlesztésű, igényes kivitelezésű, egyedi társasjátékok, a gyermekrajzokkal kitapétázott foglalkoztatótermek és „nagyszüleink konyhájának” hangulata.

“Erdészszemmel” a Bükkben

Ezt követően a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton utazva a varázslatos szépségű Andókutat keresték fel. Itt nemcsak a környék, hanem a Keletbükki Erdészeti Igazgatóság munkájának megismerésére is volt lehetőség. Innen a Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskolába vezetett az út, az erdőgazdaság erdei iskoláinak oktatási programját ismerték meg a résztvevők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.