EUR: 321,56 Ft
CHF: 282,01 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Székesfehérvár

Érezni kell, nem érteni!

A Székesfehérvári Balett Színház bemutatkozó darabja, a Boléro a társulat első önálló triple build-estje, és már alig várjuk a decembert, amikor megnézhetjük előadásukban A diótörőt.

Lírai, drámai, dinamikus. Ez volt a balett színház első előadása Fotó: ÖKK, Simon Erika

Siker elsőre – a Balett Színház nyitány Fotó: ÖKK, Simon Erika

A háromfelvonásos előadás előtt Egerházi Attila Harangozó-díjas koreográfus, igazgató Beszéljük meg! címmel közönségtalálkozóra hívta nézőit a Vörösmarty Színház Kávézójába, ahol újra hangsúlyozta, hogy a balettet elsősorban érezni kell, nem érteni. Elmondta továbbá, hogy a teljes létszámmal működő társulat a jövőben is táncszínházi esteket készül színpadra vinni, amelyek közül az első a Boléro. Az öt külön álló kortárs darabot három felvonásba komponálta össze Egerházi Attila: az első felvonás egyik etűdje a Blablabla volt, amelyet az Aquarell szivárvány követett, a felvonást a Csókok című táncpuzzle zárta. A második felvonás a Zárt függönyök című újdonság volt, ahol a művészek egyedi tolmácsolásában saját világunkra csodálkozhattunk rá. A drámai és katartikus előadás Ravel Bolérójának Rúzs című darabjával zárult, amely egyre hevülő zenei tempójával ragadta magával a nézőket.


Remek koreográfiák, finom, lendületes, művészi mozdulatok, elsöprő dinamika – ez volt az első est. Nem klasszikus balett volt, de annak minden értéke benne volt a modern megoldásokban.

A XXI. század balettjét láthattuk!

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.