2020. január 25., szombat
Pál

Belföld

Erősebb családokból állhat össze egy erősebb nemzet

Erősebb családokból állhat össze egy erősebb nemzet – mondta a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár egy brüsszeli tanácskozásról beszámolva szerdán az M1 aktuális csatornán.

Beneda Attila az Egy családbarátabb Európa felé című, az Európai Parlamentben a Nagycsaládosok Országos Egyesületének részvételével rendezett keddi konferenciával kapcsolatban hangsúlyozta: ez az álláspont egyelőre kisebbségben van az uniós tagállamokban, de reméli, más országok is rájönnek arra, hogy nem a migrációval kell megoldani a népességfogyást.


Az európai országok között Magyarország listavezető az GDP-arányos családtámogatásokban – emelte ki, hozzátéve, hogy a gyermekvállalás akadályainak lebontása nemcsak a pénzen, hanem a hozzáálláson is múlik.

Kitért arra is: idén, a családok évében új családtámogatási eszközöket vezettek be, több mint ezer programot tartottak.


Beneda Attila úgy fogalmazott, családbarát országot szeretnének felépíteni, a nemzeti konzultáción pedig a családok véleményét kérik ehhez.

A Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában azt hangsúlyozta, ha a tervezett gyerekek megszületnének, meg lehetne állítani a népességfogyást.

A családtámogatások ahhoz is hozzájárulnak, hogy a társadalom munkaalapú legyen – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek