EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Erősebb családokból állhat össze egy erősebb nemzet

Erősebb családokból állhat össze egy erősebb nemzet – mondta a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár egy brüsszeli tanácskozásról beszámolva szerdán az M1 aktuális csatornán.

Beneda Attila az Egy családbarátabb Európa felé című, az Európai Parlamentben a Nagycsaládosok Országos Egyesületének részvételével rendezett keddi konferenciával kapcsolatban hangsúlyozta: ez az álláspont egyelőre kisebbségben van az uniós tagállamokban, de reméli, más országok is rájönnek arra, hogy nem a migrációval kell megoldani a népességfogyást.


Az európai országok között Magyarország listavezető az GDP-arányos családtámogatásokban – emelte ki, hozzátéve, hogy a gyermekvállalás akadályainak lebontása nemcsak a pénzen, hanem a hozzáálláson is múlik.

Kitért arra is: idén, a családok évében új családtámogatási eszközöket vezettek be, több mint ezer programot tartottak.


Beneda Attila úgy fogalmazott, családbarát országot szeretnének felépíteni, a nemzeti konzultáción pedig a családok véleményét kérik ehhez.

A Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában azt hangsúlyozta, ha a tervezett gyerekek megszületnének, meg lehetne állítani a népességfogyást.

A családtámogatások ahhoz is hozzájárulnak, hogy a társadalom munkaalapú legyen – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Halálos közúti baleset történt a 63-as főúton

    Halálos közúti baleset történt a 63-as főúton

    Letért az úttestről, árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi a 63-as főút 23-as kilométerénél, Nagydorog térségében hétfőn reggel, vezetője a helyszínen életét vesztette – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police.

  • Segítünk megszedni magát piros tojással

    Segítünk megszedni magát piros tojással

    Minden évben eljön az a nap, amikor minden fiú, legény, és férfi elkezd eszeveszettül gondolkozni, hogy Húsvéthétfőn milyen verset mondjon a hagyományos locsolkodás mellé. Van, aki a rövid, frappáns versikékre esküszik, van, aki minden évben marad a bevált „Zöld erdőben jártam” kezdetű mondókánál.