EUR: 345,22 Ft
CHF: 320,13 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Extra

Erőss Zsolt özvegye újra szerelmes

Nemrég meggyalázták a legeredményesebb magyar hegymászó, Erőss Zsolt emlékét, amikor levágták a férfi emlékére elhelyezett mementót az Oltár-kő szikláiról. Özvegyének, Sterczer Hildának azonban végre nem egyedül kellett szembenézni az őt ért fájdalommal, párra talált, akiről a Lokálnak mesélt először. 

Sterczer Hildát néhány héttel ezelőtt nagyon megrázta a hír, hogy az öt éve a Kancsendzöngán elhunyt férje, Erőss Zsolt emléktábláját megrongálták és levágták az Oltár-kő szikláiról. – Megtalálták a tábla darabjait, így már teljesen biztos, hogy pusztán a rongálás miatt távolították el. Továbbra sem értem az emberek egymás iránti kegyetlenségét – kezdte a Lokálnak Hilda, aki hozzátette, ha az időjárás engedi, hamarosan pótolják a korábban megrongált emléktáblát.


Fotó: facebook

 

– Az előző tábla készíttetője, Bíró Laci azonnal felkeresett a hír hallatán, és jelezte, hogy újra megcsináltatja  – mondta Hilda, aki legutóbb elmesélte, mennyit jelentett számára az Oltár-kőre kihelyezett mementó. – Egy igazi mászónak, amilyen Zsolt is volt, sok esetben nincs sírja, a hozzátartozóknak és a barátoknak pedig csak ez marad – emlékezett vissza Erőss Zsolt özvegye, aki végre megtalálta új támaszát.

Sterczer Hilda, Fotó: Lokál

Kicsivel több mint két éve a Lokálnak mesélt arról, hogy úgy érzi, férje halála után ismét készen áll egy kapcsolatra, akkor körül is írta, hogy milyennek képzeli leendő párját. „Azt hiszem, elértem arra a szintre, hogy ha nyitna felém valaki, nem utasítanám el. (…) Ő is biztosan mászó lesz, keresztényként él, és hisz Istenben, de ami a legfontosabb, hogy rajongjon a gyerekeimért” – mondta akkor Hilda, akinek korábbi kívánsága csupán egy ponton tér el a valóságtól.


– Valójában már nem titok, hogy kicsivel több mint egy éve van párom. Korábban azt mondtam, hogy ha újra közel engedek magamhoz valakit, biztosan mászó lesz, de végül örülök, hogy nem így alakult. Nagyon értékelem benne, hogy szereti a természetet, imád fotózni, és a gyermekeimmel is szuperül kijön. Igazán harmonikus kapcsolat ez, amire rég vágytam.

Sterczer Hilda, Erőss Zsolt özvegye. 2016.06.14 ( Fotó: Csudai Sándor )

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek