EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Székesfehérvár

Esélyt mindenkinek!

A Városházán rendezték meg a székesfehérvári Esélykör szakmai napját, amely a fogyatékossággal élők munkaerőpiaci elhelyezkedésének fejlesztéséről szólt. Az Esélykör az önkormányzati, a vállalati és a civil szektor együttműködésében lát lehetőséget arra, hogy jó válaszok szülessenek a társadalmi kihívásokra.

Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében méltatta az önkormányzat munkáját is segítő példaértékű együttműködést és a szakmai műhelyek programját, mert mindez a város közösségét erősíti.


A polgármester mondja, mondanivalóját pedig lefordítják a nem hallók részére Fotó: ÖKK, Simon Erika

A polgármester elmondta, hogy a szakmai nap a város közössége szempontjából kiemelkedő jelentőségű. A szimpóziumról kijelentette: a város a közös otthon, amelyért mindannyian felelősek vagyunk. Az Esélykör a példaértékű együttműködés és összefogás, a szakmai műhelyek közös konzultációja. Véleménye szerint a kör tevékenysége megkönnyíti az önkormányzat működését és döntéseit, mégpedig a kapcsolódó intézmények, civil szervezetek bevonásával.
– A konferencia új modellt mutat be, amely komplex módon kezeli a munkavállalást – emelte ki Farnady Judit, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány elnöke. Új, korszerű módszereket osztanak meg a munkaerő-megtartással és -kiválasztással kapcsolatban, és e megközelítésben helyet kap a munkavállalói oldal a fejlesztendő kompetenciák, jártasságok vonatkozásában is. – A megváltozott munkaképességű embereknek van helyük a munka világában, de ehhez nemcsak fizikai akadálymenetesítésre, hanem szemléletváltásra is szükség van – tette hozzá.

A szakmai napra meghívták a vállalatok HR-vezetőit és munkatársait. Az Esélykör az önkormányzati, a vállalati és a civil szektor együttműködésében lát lehetőséget arra, hogy megfelelő válaszok szülessenek a társadalmi kihívások kérdéseire. A kör olyan hálózat, amelyben szakmai teamek dolgoznak együtt, és közvetlenül jutnak el a célcsoport tagjaihoz. Három éve fejlődik e modell, együttműködésben az önkormányzattal, nem csupán a foglalkoztatás témakörében, hanem a városi kulturális programok akadálymentesítésében és egyéb beruházások megvalósításában is. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre fontosabb a mindenre kiterjedő akadálymentesítés megvalósításában betöltött szerepük, a kórházzal kialakított együttműködés, illetve az alakulóban lévő kooperáció a múzeum intézményével. A célok között szerepel a komplex szolgáltatási terv kidolgozása és annak megvalósítása, ami egyre jobb színvonalon működhet az egységes rendszerben.


A szakmai napon előadások hangzottak el a szervezeti kultúra fejlesztéséről, az esélyegyenlőségi együttműködésről és a munkavállalók kompetenciáinak fejlesztési lehetőségeiről a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes ház, a Wikaa Workshops, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány, a Karitász Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye és a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának közreműködésével. Mindezeken az előadásokon jelen voltak a kapcsolódó egészségügyi, szociális és kulturális intézmények, szervezetek vezetői és munkatársai.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.