EUR: 344,77 Ft
CHF: 319,75 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Szekszárd

Esték a Vármegyeházán

A Tolna Megyei Kormányhivatal, Wosinsky Mór Megyei Múzeum és a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola közös szervezésében megtartandó Vármegyeházi Esték sorozat vendégei a 2018/2019-es évadban nyolc előadást tekinthetnek meg.

A Vármegyeházi Esték sorozatot immár harmadik alkalommal szervezik meg a 2018–2019-es évadban Fotó: Nagy Nándor

A Vármegyeházi Esték sorozatot immár harmadik alkalommal szervezik meg a 2018–2019-es évadban, amelyben a három intézmény közösen állította össze programjait – tájékoztatott Ódor János Gábor, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatója.


A nyitórendezvényen Lányi Péter zongorajátékáról is megemlékeztek Fotó: Nagy Nándor

– Az új évad nyitóelőadására október 18-án került sor, amikor Baka Istvánra verseivel és Lányi Péterre zongorajátékával emlékeztünk. Hagyomány szerint igyekszünk mindig olyan rendezvényeket behozni, amelyek valamilyen módon kötődnek Tolna megyéhez, Szekszárdhoz, vagy magához az épülethez, illetve az épületnek a szellemiségéhez. Ennek megfelelően a visszatérő előadók között köszönthetjük majd dr. Udvardy György megyéspüspök urat, aki „Eucharisztia, az élet kenyere” címmel  tart előadást – részletezte a múzeum vezetője.

Hozzátette, elsőként szólal meg ebben a közegben dr. Csikány Tamás professzor, történész, aki a 200 esztendeje született Görgey Artúr hadvezérről fog előadást tartani.


Baka István verseivel tisztelegtek a költő munkássága előtt Fotó: Nagy Nándor

– Jövő év januárjában Raffay Ernő történész Adyról, a Nyugatról, illetve a szabadkőművesekről tart előadást. „Bundagallér köpönyeg, hazudok, ha van kinek” címmel a kakasdi Sebestyén István tart mesemondó estet februárban. Márciusban „Tavaszköszöntő hangverseny” elnevezéssel a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola tanárainak részvételével szervezünk zenés előadást, áprilisban pedig Mesteri Dallamok címmel az opera- és az operettirodalom remekműveiből adunk ízelítőt – tájékoztatott Ódor János Gábor.

 

Vármegyeházi esték 2018–2019

 

 • November 21. 17 óra

Görgey Artúr hadvezér, tábornok

Előadó: dr. Csikány Tamás történész

 • December 10. 17 óra

Eucharisztia – az élet kenyere

Előadó: dr. Udvardy György megyéspüspök

 • Január 24. 17 óra

Ady és a Nyugat

Előadó: Raffay Ernő történész

 • Február 14. 17 óra

„Bundagallér köpönyeg, hazudok ha van kinek”

Sebestyén István kakasdi mesemondó

 • Március 21. 18 óra

Tavaszköszöntő hangverseny

A Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai előadásában: Ágostonné Béres Kornélia, Deákné László Éva, Kun Gábor Zsolt, Tóth Mónika

 • Április (pontos időpont a későbbiekben, a wmmm.hu oldalon)

„Mesteri dallamok” – részletek az opera és operett remekműveiből

Előadók: Bognár Szabolcs és Ócsai Annamária

Zongorán közreműködik: Horváth Judit

 • Június 8. 17 óra

Pünkösdi mini fúvósfesztivál

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt a híres filmrendező

  Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

 • Húsban a jövő

  Húsban a jövő

  Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.