EUR: 336,87 Ft
CHF: 314,28 Ft
2020. január 24., péntek
Timót

Egyéb XVII.kerület

Ételosztás minden pénteken

Lencsefőzelékkel és virslivel fogadták a szervezők a kerületben élő hátrányos helyzetű és kis jövedelmű családokat, nyugdíjasokat a városháza és a kormányhivatal épülete között megrendezett hagyományos év végi első ételosztáson.

Horváth Tamás és Dunai Mónika személyesen osztott ételt (Fotó: Rákosmente önkormányzata)

A 2018-as téli akció első megmozdulásán, november elején Dunai Mónika országgyűlési képviselő, illetve Horváth Tamás alpolgármester porciózta az ebédet. A kétszáz adag étel elkészítésében és kiosztásában ezúttal is az Adományház Egyesület, Rákosmente önkormányzata, számos civil és egyházi szervezet, oktatási intézmény önkéntese közreműködött.


A városrész vezetésének tájékoztatása szerint Budapest egyik legnagyobb, szervezett ételosztási akciója a télvíz idején összesen 17 alkalmat ölel fel, vagyis egészen március 8-áig, a karácsonyi ünnepi időszakot kivéve, minden pénteken 13 órakor várja a rászorulókat a kerület szívében.

A Fő tér közelében minden pénteken lesz ételosztás márciusig (Fotó: Rákosmente önkormányzata)

Sok önkéntes segít, hogy jusson meleg étel a rászorulóknak (Fotó: Rákosmente önkormányzata)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.