2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb XVII.kerület

Ételosztás minden pénteken

Lencsefőzelékkel és virslivel fogadták a szervezők a kerületben élő hátrányos helyzetű és kis jövedelmű családokat, nyugdíjasokat a városháza és a kormányhivatal épülete között megrendezett hagyományos év végi első ételosztáson.

Horváth Tamás és Dunai Mónika személyesen osztott ételt (Fotó: Rákosmente önkormányzata)

A 2018-as téli akció első megmozdulásán, november elején Dunai Mónika országgyűlési képviselő, illetve Horváth Tamás alpolgármester porciózta az ebédet. A kétszáz adag étel elkészítésében és kiosztásában ezúttal is az Adományház Egyesület, Rákosmente önkormányzata, számos civil és egyházi szervezet, oktatási intézmény önkéntese közreműködött.


A városrész vezetésének tájékoztatása szerint Budapest egyik legnagyobb, szervezett ételosztási akciója a télvíz idején összesen 17 alkalmat ölel fel, vagyis egészen március 8-áig, a karácsonyi ünnepi időszakot kivéve, minden pénteken 13 órakor várja a rászorulókat a kerület szívében.

A Fő tér közelében minden pénteken lesz ételosztás márciusig (Fotó: Rákosmente önkormányzata)

Sok önkéntes segít, hogy jusson meleg étel a rászorulóknak (Fotó: Rákosmente önkormányzata)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.