2018. november 20., kedd
Jolán

Sport

Európai szinten is elismert a magyar röplabdasport a szövetség szerint

Sok évnyi kitartó munka után európai szinten is elismerik a magyar röplabdasport eredményeit – mondta a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) főtitkára az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Ludvig Zsolt csaknem egy évtizednyi munka betetőzésének nevezte, hogy az európai szövetség rangos nemzetközi események megrendezésében is számít az MRSZ-re. Ezt igazolja az is, hogy Magyarország jövőre Törökországgal, Lengyelországgal és Csehországgal közösen rendezheti a sportág 2019-es női Európa-bajnokságát – tette hozzá. A főtitkár szerint a magyar női válogatott jövőre túljuthat a nyolcaddöntőn.

Ludvig Zsolt megjegyezte, hogy a férfi válogatott is egyre jobb meccseket játszik, a sportszövetség pedig arra törekszik, hogy újjáépítse a sportdiplomáciát a röplabdában és meghatározó pozíciót szerezzen a sportág európai vagy világszintű szervezeteiben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bizakodva tekint a jövőre Marco Rossi

    Bizakodva tekint a jövőre Marco Rossi

    A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-0-ra legyőzte a csoportgyőztes és feljutott finn csapatot a Nemzetek Ligája C divíziójában, sikerével pedig csoportja második helyén zárt.

  • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

    Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

    A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.