EUR: 337,20 Ft
CHF: 314,34 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Ózd

Évértékelő és jobbikos arrogancia

Janiczak Dávid stratégiát váltott, hiszen az elmúlt két alkalommal érdektelenségbe fulladt évértékelőjét ezúttal öt különböző helyszínen adta elő. Rendre kis létszámú hallgatósága előtt beszélt Ózd anyagi helyzetéről, a pályázatokról, de értékes beruházásként tett említést a pénzfaló állatsimogatóról és a Drótos-tető pihenőparkjáról. A még megmaradt féltucatnyi szimpatizánsa nehezen viselte el, hogy a rendezvényeken a Fidesz, a Fidelitas és az Ózdi Lokálpatrióta Kör is képviseltette magát.

Szentsimon városrészben kezdődött az előadás-sorozat november 5-én, ahol az ellenzék megfigyelőit leszámítva mindössze 11 helybeli ült a széksorokban. Ők hallhatták, hogy lemaradt Ózd a börtönprojektről, elindult a csatornaberuházás, a bekövetkezett adóbevétel-kiesés pedig előre nem volt kiszámítható. Új piac, elektromos töltőállomás, kerékpárút-építés, zöldmezős iparipark-beruházás is szóba került. Az ebben a ciklusban felépített nyilvános vécéről Janiczak kijelentette, hogy azzal létszámarányosan megelőzzük Budapestet.


A terület önkormányzati képviselője, Vitális István a semmitmondó polgármesteri beszámoló után kijelentette, hogy az elmúlt négy évben érdemi munka helyett csak kommunikáció és kampányolás folyt a városban. Rákérdezett a beígért városi fejlesztésekre, ahol Janiczak elismerte, hogy sem a savanyítóüzem, sem a gyümölcsfeldolgozó nem készült el a négy év alatt. A második főállású alpolgármester alkalmazásáról annyit mondott a polgármester, hogy közel kell lenniük az emberekhez, amiben Farkas P. Barnabás segít neki. Több cikluson át dolgozott a peremkerület képviselőjeként Kovács Béla, aki megkérdezte: mennyi pénzt költött a jelenlegi önkormányzat Szentsimon fejlesztésére? Hozzátette, még a közterületek rendbetételével, a fűnyírással is gondok vannak. Érdemi választ azonban nem kapott.

Kedden Hódoscsépányon sem történt említésre méltó bejelentés, szerdán viszont a Civilházban folytatódott a dzsembori. Oda már becsalogatták a Szív Klub és a nyugdíjasklub tagjait, így ott volt a legnépesebb hallgatóság az öt helyszín közül, ám kérdezni már nem lehetett. Szenzációs bejelentés azonban ott sem történt, ahogyan a polgármesteri hivatal nagytermében és a városi könyvtárban sem. A polgármester fókuszba helyezte a közfoglalkoztatási adatokat és életpályamodellt ismertetett, de beszélt az újranyitott mozi látogatottságáról is. Az évértékelő tehát nem volt más, mint a több helyen megjelent események összefoglalója egyoldalúan jó kommunikációs csomagban eladva.


Fotó: Ózdi Lokálpatrióta Kör
Szentsimonban nem válaszolt a polgármester a városrész lemaradására

Durva beszólás

A szájkarate viszont most is működött. Szentsimonban kezdődött Vitális felszólalásával, amikor a képviselő hangos vitába keveredett Janiczakkal. Nem is titkolta izgatottságát, mire a Jobbik  ózdi alelnöke, aki az Önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának tagja azt javasolta, hogy „aki izgatott, menjen hátra és verje ki…” Ugyanez a Kupás Dénes egy másik eszmetársával fenyegető hangnemet ütött meg a közösségi oldalon, mintegy jelezve, hogy a Jobbik mellett még kiállók intellektuális színvonala a létszámmal együtt erősen lecsökkent.

Fotó: Fidelitas
A Városi Könyvtárban is kevés volt az érdeklődő

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.