2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Eger

Ezüstérmesek az egri ápolók

Második helyezést értek el az egri ápolók az országos megmérettetésen, ahol Heves megyét képviselték. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete kilencedik alkalommal rendezte meg az immár hagyománnyá vált Hivatásunk Mesterei Vagyunk című országos szakmai vetélkedő döntőjét október 12-én Budapesten a Lurdy Házban.

A területi vetélkedőkön első helyezést elért négyfős csapatok indultak a versenyen, ahol 20 csapat mérte össze tudását. Heves megyét a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Kardishock nevű csapata képviselte. A megmérettetés a korábbi évekhez hasonlóan elméleti és gyakorlati feladatokat tartalmazott. A gyakorlat helyszínét a Lurdy Ház különtermében alakították ki a Semmelweis Egyetem által biztosított demonstrációs eszközök segítségével. Az egri szakdolgozók mindössze három ponttal maradtak el az első helyezett eredményétől, tudásuk legjavát adták, és második helyezést értek el.


A Kardishock csapatkapitánya volt Molnár Tünde, a kardiológiai osztály OKJ-s ápolója, diabétesz-szakápolója, csapattagok: Gulyás Melinda diplomás ápoló (kardiológiai osztály), Szerediné Szabó Gabriella intenzív betegellátó szakápoló, angiológiai és kardiológiai szakasszisztens (rendelőintézeti szakrendelés) és Csutorásné Tóth Natália  kardiológiai szakasszisztens (rendelőintézeti szakrendelés).

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.