EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb Eger

Ezüstérmesek az egri ápolók

Második helyezést értek el az egri ápolók az országos megmérettetésen, ahol Heves megyét képviselték. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete kilencedik alkalommal rendezte meg az immár hagyománnyá vált Hivatásunk Mesterei Vagyunk című országos szakmai vetélkedő döntőjét október 12-én Budapesten a Lurdy Házban.

A területi vetélkedőkön első helyezést elért négyfős csapatok indultak a versenyen, ahol 20 csapat mérte össze tudását. Heves megyét a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Kardishock nevű csapata képviselte. A megmérettetés a korábbi évekhez hasonlóan elméleti és gyakorlati feladatokat tartalmazott. A gyakorlat helyszínét a Lurdy Ház különtermében alakították ki a Semmelweis Egyetem által biztosított demonstrációs eszközök segítségével. Az egri szakdolgozók mindössze három ponttal maradtak el az első helyezett eredményétől, tudásuk legjavát adták, és második helyezést értek el.


A Kardishock csapatkapitánya volt Molnár Tünde, a kardiológiai osztály OKJ-s ápolója, diabétesz-szakápolója, csapattagok: Gulyás Melinda diplomás ápoló (kardiológiai osztály), Szerediné Szabó Gabriella intenzív betegellátó szakápoló, angiológiai és kardiológiai szakasszisztens (rendelőintézeti szakrendelés) és Csutorásné Tóth Natália  kardiológiai szakasszisztens (rendelőintézeti szakrendelés).

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.