2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Budapest IX.kerület

Fantasztikus győzelemmel tért vissza a Fradi!

Elrajtolt a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának idei szezonja, amelyben 17 év kihagyás után szerepel a Ferencváros. A visszatérés nem is lehetett volna szebb, hiszen a zöld-fehérek az első meccsen simán legyőzték a Dinamo Moszkvát.

A fiúk mindent megtettek a győzelemért (Fotó: fradi.hu)

Az utóbbi két szezonban Eurokupa-győztes, a magyar bajnokságban címvédő zöld-fehérek ráadásul igen erős kerettel vágtak neki a legjobbak sorozatának, ahol nem várnak rá könnyű meccsek. A csoportellenfelek között például ott van az Eger, a nyolcszoros BL-győztes, legutóbb második olasz Pro Recco, a román Steaua Bucuresti, az orosz Dinamo Moszkva, az olasz Brescia, illetve az elmúlt idényben bronzérmes spanyol CNA Barceloneta.
Na és persze, a Dinamo Moszkva, amelynek nem sok babér termett a Komjádi Uszodában.
Varga Zsolt tanítványai a 2-2-es nyitónegyedet követően állva hagyták a riválist, és az egyaránt három gólt szerző Varga Dénes és Vámos Márton vezérletével 13-6-ra nyerve könnyedén gyűjtötték be a három pontot.
– Azt hiszem, ennek a győzelemnek az alapja a védekezés volt. Erre a jó védekezésre tudtunk alapozni, és feltörni az oroszok védelmét – mondta a mérkőzés után Varga Zsolt vezetőedző, aki hozzátette, sokat számít az eredményességben, hogy a játékosok nagyon jó fizikai állapotban vannak. –  A srácok jól bírják a terhelést, ráadásul sokan is vagyunk, így megfelelően lehet cserélni. Kifejezetten szeretem, ha mi diktáljuk a tempót, az az egyik erősségünk, hogy bármi is történik, megyünk előre. Fel vagyunk arra is készülve, hogy csak a mérkőzés végén dől el minden. Most ez már lényegében a félidőre megtörtént, így azt kértem a fiúktól, ha már így alakult, akkor legyen nagyarányú győzelem a vége. Megfogadták a tanácsom.


Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.