EUR: 356,31 Ft
CHF: 335,88 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Budapest IX.kerület

Fantasztikus győzelemmel tért vissza a Fradi!

Elrajtolt a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának idei szezonja, amelyben 17 év kihagyás után szerepel a Ferencváros. A visszatérés nem is lehetett volna szebb, hiszen a zöld-fehérek az első meccsen simán legyőzték a Dinamo Moszkvát.

A fiúk mindent megtettek a győzelemért (Fotó: fradi.hu)

Az utóbbi két szezonban Eurokupa-győztes, a magyar bajnokságban címvédő zöld-fehérek ráadásul igen erős kerettel vágtak neki a legjobbak sorozatának, ahol nem várnak rá könnyű meccsek. A csoportellenfelek között például ott van az Eger, a nyolcszoros BL-győztes, legutóbb második olasz Pro Recco, a román Steaua Bucuresti, az orosz Dinamo Moszkva, az olasz Brescia, illetve az elmúlt idényben bronzérmes spanyol CNA Barceloneta.
Na és persze, a Dinamo Moszkva, amelynek nem sok babér termett a Komjádi Uszodában.
Varga Zsolt tanítványai a 2-2-es nyitónegyedet követően állva hagyták a riválist, és az egyaránt három gólt szerző Varga Dénes és Vámos Márton vezérletével 13-6-ra nyerve könnyedén gyűjtötték be a három pontot.
– Azt hiszem, ennek a győzelemnek az alapja a védekezés volt. Erre a jó védekezésre tudtunk alapozni, és feltörni az oroszok védelmét – mondta a mérkőzés után Varga Zsolt vezetőedző, aki hozzátette, sokat számít az eredményességben, hogy a játékosok nagyon jó fizikai állapotban vannak. –  A srácok jól bírják a terhelést, ráadásul sokan is vagyunk, így megfelelően lehet cserélni. Kifejezetten szeretem, ha mi diktáljuk a tempót, az az egyik erősségünk, hogy bármi is történik, megyünk előre. Fel vagyunk arra is készülve, hogy csak a mérkőzés végén dől el minden. Most ez már lényegében a félidőre megtörtént, így azt kértem a fiúktól, ha már így alakult, akkor legyen nagyarányú győzelem a vége. Megfogadták a tanácsom.


Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.