EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Székesfehérvár

Fejér megye Prima díjasai

Idén is a Hotel Magyar Király adott otthont a Fejér Megyei Prima díj gálájának.

Az ünnepélyes átadón az egymillió forinttal járó fődíjat dr. Pukancsik János főorvos, sebész, plasztikai sebész és Mits Gergő zenész, tanszékvezető, valamint B. Kiss László újságíró érdemelte ki, a közönségdíjat dr. Dienes Ottó tanár, író, képzőművész kapta, Hirt Károly, az ARAK elnöke a Közigazgatási Hivatal különdíját vehette át.


Újságíró kollégánk, Kiss László átveszi a díjat, mellette Mits Gergő, a másik díjazott figyel Fotó: ÖKK, Simon Erika

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete tizenharmadik alkalommal adta át a Fejér Megyei Prima díjakat. Az elismeréseket olyan személyeknek ítélték oda, akik saját területükön maradandót alkottak. László István, a Vállalkozók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a Prima díjat vállalkozók, gazdasági szereplők alapították, hogy a politika és a díjazottak – művészek, tudósok, orvosok, zenészek, sportolók – ezáltal is jobban figyeljenek egymásra, megbeszéljék, értékeljék, majd együtt ünnepeljék az élet különböző területén elért kiemelkedő teljesítményeket.
László István az esten külön köszöntötte a Prima díj alapítójának özvegyét, majd a vendégek dokumentumfilmet is láthattak a márciusban elhunyt Demján Sándor életéről.

Cser-Palkovics András polgármester Pukancsik János sebész, plasztikai sebésznek gratulál Fotó: ÖKK, Simon Erika

Az est résztvevőit üdvözölte Cser-Palkovics András polgármester is, aki elmondta, hogy a Prima díj legfontosabb eleme, hogy az élet számos területén kiválóan teljesítő alkotó embereket díjazza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.