EUR: 336,87 Ft
CHF: 314,27 Ft
2020. január 24., péntek
Timót

Egyéb Békéscsaba

Fejlesztésekről is döntöttek a képviselők

A közelmúltban ismét több, a város életében fontos változást hozó napirendi pontot tárgyaltak meg a békéscsabai képviselők. Elindulhat például a Szigligeti utcai tanmedence felújítása.

Ez az ügy évek óta húzódik, pedig fontos szegmense a megyeszékhely fejlesztéseinek. Szarvas Péter polgármester rendszeresen nyilatkozik arról, mennyire fontos a sport, a testmozgás megszerettetése a fiatalokkal. Az úszásoktatás ennek egy remek formája. A tanmedence bezárása után hatalmas, országos szintű összefogás, adománygyűjtés indult el, most pedig kiválasztották a felújítást elvégző kivitelezőt. Tehát végre elindulhat az érdemi munka.


A jövőben több óvoda is kaphat egy kis focipályát a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával. Ennek a fejlesztésnek szintén a gyerekek sporthoz szoktatása a célja. A Zöld Óvodában, a Tábor utcai és a gerlai óvodában építenek ki egy-egy pályát. A Jankay Általános Iskola helyett pedig a Mackó-Kuckó Óvoda kapja meg ezt a lehetőséget.

Ismét napirendre került a város költségvetése. Ezzel kapcsolatban megtudhattuk, hogy időarányosan jól állnak a bevételek, minden a tervek szerint halad. Viszont az adóbevételek magasabbnak ígérkeznek, ami azt mutatja, hogy fejlődnek a helyi vállalkozások. A fejlődéshez kapcsolódva a polgármester még az ülés megkezdése előtt tájékoztatta a képviselőket egy munkásszálló építésének lehetőségéről, jelentős állami támogatással. Ez a helyi cégek munkaerőhiányán tudna csökkenteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.