EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Békéscsaba

Fejlesztésekről is döntöttek a képviselők

A közelmúltban ismét több, a város életében fontos változást hozó napirendi pontot tárgyaltak meg a békéscsabai képviselők. Elindulhat például a Szigligeti utcai tanmedence felújítása.

Ez az ügy évek óta húzódik, pedig fontos szegmense a megyeszékhely fejlesztéseinek. Szarvas Péter polgármester rendszeresen nyilatkozik arról, mennyire fontos a sport, a testmozgás megszerettetése a fiatalokkal. Az úszásoktatás ennek egy remek formája. A tanmedence bezárása után hatalmas, országos szintű összefogás, adománygyűjtés indult el, most pedig kiválasztották a felújítást elvégző kivitelezőt. Tehát végre elindulhat az érdemi munka.


A jövőben több óvoda is kaphat egy kis focipályát a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával. Ennek a fejlesztésnek szintén a gyerekek sporthoz szoktatása a célja. A Zöld Óvodában, a Tábor utcai és a gerlai óvodában építenek ki egy-egy pályát. A Jankay Általános Iskola helyett pedig a Mackó-Kuckó Óvoda kapja meg ezt a lehetőséget.

Ismét napirendre került a város költségvetése. Ezzel kapcsolatban megtudhattuk, hogy időarányosan jól állnak a bevételek, minden a tervek szerint halad. Viszont az adóbevételek magasabbnak ígérkeznek, ami azt mutatja, hogy fejlődnek a helyi vállalkozások. A fejlődéshez kapcsolódva a polgármester még az ülés megkezdése előtt tájékoztatta a képviselőket egy munkásszálló építésének lehetőségéről, jelentős állami támogatással. Ez a helyi cégek munkaerőhiányán tudna csökkenteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.