2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Miskolc

Fejlesztik a tapolcai strandot

A Modern Városok Program keretében 12,7 milliárd forintból megvalósuló beruházással az ország egyik legnagyobb wellnessközpontja készül el Miskolctapolcán – közölte Kriza Ákos polgármester.

A beruházás a miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019–2020-ban. A polgármester tájékoztatása szerint a futurisztikus fürdőkomplexumban nyolc beltéri és két kültéri medencét terveznek, az új létesítmény szerves egységet alkot majd a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével. A fürdő a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatásokat épületenként rendezi, így a gyermekvilág mellett lesz benne a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön térségeket biztosít.


Magyarországon egyedülálló fürdő épül Miskolctapolcán

A  négy évszakos családi élményfürdő nemzetközi tervezői konzorcium munkájaként valósul meg,  a kiviteli terveket a miskolci Gerixon Kft. készíti majd a konzorcium neves osztrák tervezőjének bevonásával. Az új létesítmény 70–100 új munkahelyet és évi 280 ezer új látogatót jelent Miskolcnak és a tapolcai üdülőövezetnek. A vizet elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd.

Hatalmas, napozásra alkalmas zöldfelületek, teraszok, csúszdák, dögönyözők, és ezernyi élményelem várja majd a pihenni vágyókat az új komplexumban

Kapcsolódó Cikkek