EUR: 336,11 Ft
CHF: 313,12 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb Miskolc

Fejlesztik a tapolcai strandot

A Modern Városok Program keretében 12,7 milliárd forintból megvalósuló beruházással az ország egyik legnagyobb wellnessközpontja készül el Miskolctapolcán – közölte Kriza Ákos polgármester.

A beruházás a miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019–2020-ban. A polgármester tájékoztatása szerint a futurisztikus fürdőkomplexumban nyolc beltéri és két kültéri medencét terveznek, az új létesítmény szerves egységet alkot majd a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével. A fürdő a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatásokat épületenként rendezi, így a gyermekvilág mellett lesz benne a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön térségeket biztosít.


Magyarországon egyedülálló fürdő épül Miskolctapolcán

A  négy évszakos családi élményfürdő nemzetközi tervezői konzorcium munkájaként valósul meg,  a kiviteli terveket a miskolci Gerixon Kft. készíti majd a konzorcium neves osztrák tervezőjének bevonásával. Az új létesítmény 70–100 új munkahelyet és évi 280 ezer új látogatót jelent Miskolcnak és a tapolcai üdülőövezetnek. A vizet elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd.

Hatalmas, napozásra alkalmas zöldfelületek, teraszok, csúszdák, dögönyözők, és ezernyi élményelem várja majd a pihenni vágyókat az új komplexumban

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.