EUR: 322,01 Ft
CHF: 284,15 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Dunaújváros

Fél évszázada énekelnek

Kettős jubileumot ünnepelt idén a Széchenyi István Gimnázium: mint arról beszámoltunk, az intézmény 65., annak kórusa pedig kereken 50. születésnapjáról emlékezett meg. Az eseményen az énekkar jelenlegi és korábbi tagjai közösen léptek fel.

Egy hétig rövidített óráknak örülhettek a Széchenyi István Gimnázium tanulói: a kurtított tanítási időre azért volt szükség, hogy a diákoknak így több idejük maradjon az iskola hatvanötödik évfordulójának apropóján szervezett vetélkedőkre és előadásokra. A matematikai-logikai verseny mellett az idegen nyelvet oktató tanárok által kialakított egységeknél a francia, német, angol és orosz kultúrát ismerhették meg közelebbről az érdeklődők.


A Széchenyi István Gimnázium kórusát ötven évvel ezelőtt alapították

Az egyhetes programsorozat zárónapján a Dunaújvárosban létrehozott szocreál tanösvényt járták be a diákok, amelyen az építészeti emlékeket ismerhették meg. A program zárása az ötvenéves Széchenyi kórus koncertje volt, amelyen a jelenlegi tagok mellett a korábbi énekkarosok is részt vettek, és közösen adtak műsort.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.