2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Dunaújváros

Fél évszázada énekelnek

Kettős jubileumot ünnepelt idén a Széchenyi István Gimnázium: mint arról beszámoltunk, az intézmény 65., annak kórusa pedig kereken 50. születésnapjáról emlékezett meg. Az eseményen az énekkar jelenlegi és korábbi tagjai közösen léptek fel.

Egy hétig rövidített óráknak örülhettek a Széchenyi István Gimnázium tanulói: a kurtított tanítási időre azért volt szükség, hogy a diákoknak így több idejük maradjon az iskola hatvanötödik évfordulójának apropóján szervezett vetélkedőkre és előadásokra. A matematikai-logikai verseny mellett az idegen nyelvet oktató tanárok által kialakított egységeknél a francia, német, angol és orosz kultúrát ismerhették meg közelebbről az érdeklődők.


A Széchenyi István Gimnázium kórusát ötven évvel ezelőtt alapították

Az egyhetes programsorozat zárónapján a Dunaújvárosban létrehozott szocreál tanösvényt járták be a diákok, amelyen az építészeti emlékeket ismerhették meg. A program zárása az ötvenéves Széchenyi kórus koncertje volt, amelyen a jelenlegi tagok mellett a korábbi énekkarosok is részt vettek, és közösen adtak műsort.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.