EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Dunaújváros

Fél évszázada énekelnek

Kettős jubileumot ünnepelt idén a Széchenyi István Gimnázium: mint arról beszámoltunk, az intézmény 65., annak kórusa pedig kereken 50. születésnapjáról emlékezett meg. Az eseményen az énekkar jelenlegi és korábbi tagjai közösen léptek fel.

Egy hétig rövidített óráknak örülhettek a Széchenyi István Gimnázium tanulói: a kurtított tanítási időre azért volt szükség, hogy a diákoknak így több idejük maradjon az iskola hatvanötödik évfordulójának apropóján szervezett vetélkedőkre és előadásokra. A matematikai-logikai verseny mellett az idegen nyelvet oktató tanárok által kialakított egységeknél a francia, német, angol és orosz kultúrát ismerhették meg közelebbről az érdeklődők.


A Széchenyi István Gimnázium kórusát ötven évvel ezelőtt alapították

Az egyhetes programsorozat zárónapján a Dunaújvárosban létrehozott szocreál tanösvényt járták be a diákok, amelyen az építészeti emlékeket ismerhették meg. A program zárása az ötvenéves Széchenyi kórus koncertje volt, amelyen a jelenlegi tagok mellett a korábbi énekkarosok is részt vettek, és közösen adtak műsort.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.