EUR: 334,79 Ft
CHF: 306,86 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Dunaújváros

Fél évszázada énekelnek

Kettős jubileumot ünnepelt idén a Széchenyi István Gimnázium: mint arról beszámoltunk, az intézmény 65., annak kórusa pedig kereken 50. születésnapjáról emlékezett meg. Az eseményen az énekkar jelenlegi és korábbi tagjai közösen léptek fel.

Egy hétig rövidített óráknak örülhettek a Széchenyi István Gimnázium tanulói: a kurtított tanítási időre azért volt szükség, hogy a diákoknak így több idejük maradjon az iskola hatvanötödik évfordulójának apropóján szervezett vetélkedőkre és előadásokra. A matematikai-logikai verseny mellett az idegen nyelvet oktató tanárok által kialakított egységeknél a francia, német, angol és orosz kultúrát ismerhették meg közelebbről az érdeklődők.


A Széchenyi István Gimnázium kórusát ötven évvel ezelőtt alapították

Az egyhetes programsorozat zárónapján a Dunaújvárosban létrehozott szocreál tanösvényt járták be a diákok, amelyen az építészeti emlékeket ismerhették meg. A program zárása az ötvenéves Széchenyi kórus koncertje volt, amelyen a jelenlegi tagok mellett a korábbi énekkarosok is részt vettek, és közösen adtak műsort.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.