EUR: 334,57 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb XIV.kerület

Felcsendülnek Vangelis világhírű filmzenéi

Hien a világ legjobb könnyűzenei egyetemén tanul Bostonban, de a hazai rajongóit sem hagyja cserben. November 8-án egyik példaképe, Vangelis remekműveit adja elő szólistaként egy nyolcvanfős szimfonikus zenekar és kórus kíséretében a Papp László Budapest Sportarénában.

– Egy ideje teljesen magával ragadott az elektronikuszene-készítés. Vangelis ebben a műfajban minden idők egyik legnagyobb zeneszerzője, munkássága meghatározó a műfaj fejlődésében. Hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy az ő darabjait adhatom elő több ezer ember előtt – mesélte Hien, aki jelenleg sound design szakirányon tanul a Berklee College of Musicon. A kimagasló tehetséget a tévénézők is viszontláthatják a Sztárban sztár című műsorban.


Egyedi vizuális élményt kínál a koncert

November 8-án Hien és a nyolcvanfős Magyar Virtuózok Zenekar, valamint a Budapest Énekegyüttes közreműködésével az Oscar-díjas zeneszerző legnagyobb alkotásait hallgathatjuk meg: „1492 – A Paradicsom meghódítása”, „Tűzszekerek”, „Szárnyas fejvadász”, hogy csak néhányat említsünk a világsikerek közül, amelyek szó szerint megelevenednek az Arénában.

Hien

Az élményhez ugyanis vizuális kényeztetés is dukál: projektorokkal kivetített óriási installáció kápráztatja el a nézőket. A színpadkép video mapping technologiával térben kivetített vizuális elemekből áll össze. Vangelis zenéjének légiességét képileg vitorlaformájú textíliák jelenítik meg, amelyeken különleges történetek kelnek életre.

A különleges koncertet Európában először Magyarországon láthatjuk. A csoda megérkezett!

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.