EUR: 322,46 Ft
CHF: 283,39 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb XIV.kerület

Felcsendülnek Vangelis világhírű filmzenéi

Hien a világ legjobb könnyűzenei egyetemén tanul Bostonban, de a hazai rajongóit sem hagyja cserben. November 8-án egyik példaképe, Vangelis remekműveit adja elő szólistaként egy nyolcvanfős szimfonikus zenekar és kórus kíséretében a Papp László Budapest Sportarénában.

– Egy ideje teljesen magával ragadott az elektronikuszene-készítés. Vangelis ebben a műfajban minden idők egyik legnagyobb zeneszerzője, munkássága meghatározó a műfaj fejlődésében. Hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy az ő darabjait adhatom elő több ezer ember előtt – mesélte Hien, aki jelenleg sound design szakirányon tanul a Berklee College of Musicon. A kimagasló tehetséget a tévénézők is viszontláthatják a Sztárban sztár című műsorban.


Egyedi vizuális élményt kínál a koncert

November 8-án Hien és a nyolcvanfős Magyar Virtuózok Zenekar, valamint a Budapest Énekegyüttes közreműködésével az Oscar-díjas zeneszerző legnagyobb alkotásait hallgathatjuk meg: „1492 – A Paradicsom meghódítása”, „Tűzszekerek”, „Szárnyas fejvadász”, hogy csak néhányat említsünk a világsikerek közül, amelyek szó szerint megelevenednek az Arénában.

Hien

Az élményhez ugyanis vizuális kényeztetés is dukál: projektorokkal kivetített óriási installáció kápráztatja el a nézőket. A színpadkép video mapping technologiával térben kivetített vizuális elemekből áll össze. Vangelis zenéjének légiességét képileg vitorlaformájú textíliák jelenítik meg, amelyeken különleges történetek kelnek életre.

A különleges koncertet Európában először Magyarországon láthatjuk. A csoda megérkezett!

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.