EUR: 321,24 Ft
CHF: 281,97 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb XIV.kerület

Felcsendülnek Vangelis világhírű filmzenéi

Hien a világ legjobb könnyűzenei egyetemén tanul Bostonban, de a hazai rajongóit sem hagyja cserben. November 8-án egyik példaképe, Vangelis remekműveit adja elő szólistaként egy nyolcvanfős szimfonikus zenekar és kórus kíséretében a Papp László Budapest Sportarénában.

– Egy ideje teljesen magával ragadott az elektronikuszene-készítés. Vangelis ebben a műfajban minden idők egyik legnagyobb zeneszerzője, munkássága meghatározó a műfaj fejlődésében. Hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy az ő darabjait adhatom elő több ezer ember előtt – mesélte Hien, aki jelenleg sound design szakirányon tanul a Berklee College of Musicon. A kimagasló tehetséget a tévénézők is viszontláthatják a Sztárban sztár című műsorban.


Egyedi vizuális élményt kínál a koncert

November 8-án Hien és a nyolcvanfős Magyar Virtuózok Zenekar, valamint a Budapest Énekegyüttes közreműködésével az Oscar-díjas zeneszerző legnagyobb alkotásait hallgathatjuk meg: „1492 – A Paradicsom meghódítása”, „Tűzszekerek”, „Szárnyas fejvadász”, hogy csak néhányat említsünk a világsikerek közül, amelyek szó szerint megelevenednek az Arénában.

Hien

Az élményhez ugyanis vizuális kényeztetés is dukál: projektorokkal kivetített óriási installáció kápráztatja el a nézőket. A színpadkép video mapping technologiával térben kivetített vizuális elemekből áll össze. Vangelis zenéjének légiességét képileg vitorlaformájú textíliák jelenítik meg, amelyeken különleges történetek kelnek életre.

A különleges koncertet Európában először Magyarországon láthatjuk. A csoda megérkezett!

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.