2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Székesfehérvár

Felelős gondoskodásra törekednek

Október 15-én lépett életbe a kormány új szabálycsomagja, amely az ország teljes területén tiltja az életvitelszerű utcán lakást.

Zsabka Attila, Fülöp Attila és Cser-Palkovics András a kríziskezelő Központ előtt  Fotó: ÖKK

Szent Erzsébet ünnepén, a szociális törvény 25 éves jubileumán Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára, Cser-Palkovics András polgármester és Zsabka Attila, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ igazgatója tartott sajtótájékoztatót a hajléktalanszállók férőhelyeiről, valamint a székesfehérvári hajléktalan-ellátás helyzetéről és a téli időszakra való felkészülésről.


– Létezik egy diszpécserszolgáltatás Magyarországon, amelyet fel lehet hívni, ha bárki bármilyen problémát észlel az utcákon. A felelős gondoskodás nem érhet véget ott, hogy az állam a hajléktalan-ellátó rendszert üzemelteti, a legjobb megoldást az jelenti, ha sikerül megvalósítani a társadalmi integrálást. Ebből a szempontból a városban működő rendszer példás – mondta Fülöp Attila.

Cser-Palkovics András polgármester beszédében elmondta, hogy három különös aktualitása volt a sajtóeseménynek: Szent Erzsébet ünnepe, az, hogy beköszöntött a tél, továbbá a szociális tematikájú konferencia, amelyet a Városházán tartottak.


– A Székesfehérvári Kríziskezelő Központ minden követelménynek próbál megfelelni, legyen szó emberségről vagy szakmai alázatról. Szeretném ezúton is megköszönni minden itt dolgozó munkáját. Ki kell emelnem, hogy az önkormányzatnak több mint 800 bérlakása van, amelyek döntő része szociális bérlakás. Ebben a városban van lehetőség dolgozni, van lehetőség több lépcsőben a munkaerőpiacra visszakerülni és ezzel saját erőből az életlehetőségeken javítani – emelte ki a polgármester, aki hozzátette, hogy az önkormányzat a Városgondnokságon keresztül egész évben folyamatosan várja munkavégzésre azokat, akik úgy érzik, hogy ezen az úton szeretnének elindulni.

A Kríziskezelő Központ Zsabka Attila vezetésével november elejétől már a téli időszakban megszokott rend szerint végzi napi feladatait. Folyamatos a teajárat, és a nappali melegedő éjszakai nyitvatartásával szükség esetén plusz húsz férőhelyet biztosítanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.