2019. december 05., csütörtök
Vilma

Egyéb Tatabánya

Felfalták a Tigrisek az Oroszlánokat

Fél lábbal már a csoportkörben érezheti magát a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata, miután az EHF-kupa harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén 31-18-ra legyőzte a holland OCI-Lions együttesét.

Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, a házigazdák azonban egy 6-0-s sorozattal fordítottak, és innentől nem is engedték ki a vezetést a kezükből. A parádézó Székely Márton és a végül tíz gólig jutó Milos Vujovic vezetésével 31-18-ra győztek. Az egyetlen negatívum a mérkőzéssel kapcsolatban Milos Bozovic sérülése.


A hollandok edzője is elismerte, hogy a Tatabánya jobb csapat

– Sajnos éppen az átlövőposzton dőlt ki egy ember nálunk, de ezt leszámítva elégedett vagyok a meccsel – értékelt a lefújás után Vladan Matic, a Kék Tigrisek vezetőedzője, akit nemrég a magyar válogatott egyik szövetségi kapitányának is megválasztottak. – Nem számítottunk könnyű sikerre, sőt én a visszavágón is nagy küzdelmet várok. A hollandok nyitott védekezése egészen ritka, de szerencsére okos játékkal megtaláltuk az ellenszerét.

A vendégek trénere, Mark Schmetz szerint a 13 gólos különbség nem reális, ugyanakkor elismerte: a Tatabánya csapata jobb náluk.


– Tudtuk, hogy kiváló együttes az ellenfelünk, ezt ma bizonyította is, ugyanakkor mi is megkönnyítettük a dolgukat – hangsúlyozta a holland szakember. – Rengeteg technikai hibát vétettünk, ami egy ilyen gárda ellen nem fér bele. A visszavágón szeretnénk száz százalékot kiadni magunkból, és minél jobban megnehezíteni a Tatabánya dolgát.

Az EHF-kupa harmadik selejtezőkörének további mérkőzéseit november 25-én, vasárnap rendezik. A csoportkör összecsapásait február 9. és március 31. között tartják, majd a negyeddöntő (április 20. és 28. között) következik. A négyes döntőre május 17. és 19. között kerül sor.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.