2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Felfüggesztett börtönre ítélték az illegális cigarettagyártókat

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hat embert illegális cigarettagyártás miatt a Budapest Környéki Törvényszék szerdán.

A bíróság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vádlottak Szigethalmon és Tökölön gyártottak illegálisan cigarettát. Az elsőrendű vádlott vette bérbe a telephelyet. A raktárakban megfelelő berendezésekkel, gépekkel ipari mennyiségben állították elő a cigarettát elsősorban a Moldovából és Romániából toborzott munkások.


A törvényszék az elsőrendű vádlottat nem jogerősen 2 év – öt évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, a többi, nem magyar állampolgárságú vádlott 1 év 6 hónap és 1 év 10 hónap közötti – két-három évre felfüggesztett – börtönbüntetést kapott, és kiutasították őket Magyarországról.

A szigetszentmiklósi rendőrök 2016 áprilisában érték tetten a munkásokat. Ott 1,2 milliárd forint, Tökölön pedig 2,1 milliárd forint értékben foglaltak le összesen 120 millió szál cigarettát és egyéb dohányárut. Egy teherautón 26 zsák, összesen 534 kilogramm dohánytörmeléket is találtak.

Az elsőrendű vádlott ítéletével kapcsolatban az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett, a vádlott három nap gondolkodási időt kért. A többi vádlott büntetését minden érintett tudomásul vette.

Kapcsolódó Cikkek