EUR: 336,60 Ft
CHF: 313,38 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb Veszprém

Felkészült a télre a Magyar Közút Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-én állt át a téli üzemrendre, csütörtökön a veszprémi mérnökségen áttekintették a feladatokat, és megtörtént a járművek szemléje is.

A jogszabály alapján szombat reggel kezdődő téli munkarendre készülve a Magyar Közút szakemberei rendbe tették és beüzemelték a speciálisan téli feladatokat ellátó munkagépeiket, téli felszereléssel látták el univerzális járműveiket, amelyeket mérnökségenként alapos ellenőrzésnek vetettek alá. Mindezekről csütörtökön számoltak be a veszprémi telephelyen.


A csütörtöki szemlén felmérték a gépek állapotát (fotó: Domján Attila)

A téli felkészülés során megyénkben összesen 10 kilométernyi hófogó hálót helyeznek ki a veszélyeztetett útszakaszok mentén – ennek nagy részét már felszerelték, ám a még zajló mezőgazdasági munkák miatt vannak szakaszok, ahol a gazdákkal egyeztetve a közeljövőben történhet meg a védekezés.

A Magyar Közút szakemberei ismertették a téli felkészülés részleteit a partnereikkel (fotó: Domján Attila)

A téli szolgálatra készülve megjelölték a fagyveszélyes helyeket, feltöltötték a szóróanyagkészleteket, illetve megállapodtak azokkal a vállalkozókkal, akik a téli üzemben a Magyar Közút flottáját kiegészítik, támogatják.

A flotta készen áll a bevetésre (fotó: Domján Attila)

A novemberi enyhe időjárás azt is lehetővé tette, hogy az úthibákat is nagyobb arányban sikerüljön javítani. Az utak mentén nagyrészt befejeződött a hóakadályt okozó növényzet eltávolítása, a kaszálás.

A veszprémi mérnökségen nyolc saját kombinált géppel, öt bérelt szórógéppel, három hómaróval és három egyéb saját géppel várják a telet, ezek felkészültségéről csütörtök délelőtt járműszemlén bizonyosodtak meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

  • Tényleg ilyen rossz?

    Tényleg ilyen rossz?

    A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.