2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Veszprém

Felkészült a télre a Magyar Közút Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-én állt át a téli üzemrendre, csütörtökön a veszprémi mérnökségen áttekintették a feladatokat, és megtörtént a járművek szemléje is.

A jogszabály alapján szombat reggel kezdődő téli munkarendre készülve a Magyar Közút szakemberei rendbe tették és beüzemelték a speciálisan téli feladatokat ellátó munkagépeiket, téli felszereléssel látták el univerzális járműveiket, amelyeket mérnökségenként alapos ellenőrzésnek vetettek alá. Mindezekről csütörtökön számoltak be a veszprémi telephelyen.


A csütörtöki szemlén felmérték a gépek állapotát (fotó: Domján Attila)

A téli felkészülés során megyénkben összesen 10 kilométernyi hófogó hálót helyeznek ki a veszélyeztetett útszakaszok mentén – ennek nagy részét már felszerelték, ám a még zajló mezőgazdasági munkák miatt vannak szakaszok, ahol a gazdákkal egyeztetve a közeljövőben történhet meg a védekezés.

A Magyar Közút szakemberei ismertették a téli felkészülés részleteit a partnereikkel (fotó: Domján Attila)

A téli szolgálatra készülve megjelölték a fagyveszélyes helyeket, feltöltötték a szóróanyagkészleteket, illetve megállapodtak azokkal a vállalkozókkal, akik a téli üzemben a Magyar Közút flottáját kiegészítik, támogatják.

A flotta készen áll a bevetésre (fotó: Domján Attila)

A novemberi enyhe időjárás azt is lehetővé tette, hogy az úthibákat is nagyobb arányban sikerüljön javítani. Az utak mentén nagyrészt befejeződött a hóakadályt okozó növényzet eltávolítása, a kaszálás.

A veszprémi mérnökségen nyolc saját kombinált géppel, öt bérelt szórógéppel, három hómaróval és három egyéb saját géppel várják a telet, ezek felkészültségéről csütörtök délelőtt járműszemlén bizonyosodtak meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.