2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Miskolc

Felújítás miatt bezár a Selyemréti Strandfürdő

Miskolcon még az idén megkezdődik a Selyemréti Standfürdő újabb fejlesztése. Emiatt az állandó vendégkör, az itt edzést tartó szakosztályok és az ide járó iskolai osztályok ideiglenesen „elköltöznek”, hogy várhatóan jövő tavasszal már új, 50 méteres medencével rendelkező Selyemrétre térjenek vissza.

Mindenkivel megegyezett az üzemeltető, így a tervek szerint november elején bezárja kapuit a Selyemréti Strandfürdő. A testnevelésóra keretében történő úszásra, gyógyúszásra hozzájuk érkező diákokat, a náluk edző vízilabdázókat a Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Kemény Dénes Városi Sportuszoda és a Diósgyőri Tanuszoda fogadja.


– Bruttó 1,7 milliárd forintból újjáépítjük a Selyemréti Strandfürdő 50 méteres medencéjét, megújítjuk és bővítjük a kiszolgálólétesítményeket, az öltözőket, zuhanyzókat. A beruházást mindazok támogatták, akik rendszeresen használják a strandfürdőt. Nem volt kérdés, hogy az 50 méteres medence megújítása nem várhat tovább, hiszen annak állaga az elmúlt pár évben olyan mértékben leromlott, hogy már kérdésessé vált az üzemeltetése – mondta Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos a témában tartott sajtótájékoztatóján.

Rakaczki Zoltán, sportért felelős polgármesteri biztos és Kovács Bertalan MEAFC úszó- és vízilabda szakosztályának vezetője a projekt bejelentő sajtótájékoztatón

– A Selyemréti Strandfürdőnek állandó vendégköre van, mellettük járnak ide tanulók és tanáraik, szakosztályok és edzőik. Velük közösen olyan megoldást találtunk erre a nagyjából féléves időszakra, amíg itt az építési, felújítási munkák tartanak, amely kompromisszummal, de megoldást jelent számukra. A kompromisszum főleg azt jelenti, hogy ki kell mozdulni a megszokott környezetből, de cserébe jobb körülmények közé várunk vissza mindenkit jövő tavasszal – tette hozzá Rakaczki Zoltán.


A munkaterület átadását követően megkezdődik egy teljesen új, 50 méteres, edzésekre és utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medence építése, új uszodatechnikával és uszodagépészettel. Hőszivattyú beépítésével megoldják a medencék vizének környezetbarát fűtését és megfelelő hőmérsékleten tartását, egyes medencék vízhőfokának emelését.

A munkálatok ideje alatt a Kemény Dénes Városi Sportuszoda ad otthont a vízilabdaedzéseknek és az úszásóráknak

Végleges fedést is kap az uszodatér, a régi, légtartásos sátor elhasználódott, és ezt a fedést többé már nem engedélyezik a hatóságok. A végleges fedés falai a nyári időszakban elbonthatók, így az uszodatér oldalról kinyitható. A főépület 2. emeletén új öltözőt és szociális részleget is kialakítanak az épület tető- és födémszerkezetének felújításával. Bár sportberuházásról van szó, a lakosságot és a strand üzemeltetőjét is kedvezően érinti.

A sportberuházás célja a jelenlegi sporttevékenység színvonalának javítása, újranyitáskor a lakosság számára a korábbi vízfelület rendelkezésre fog állni. Az új öltözők kialakításával pedig megvalósul a lakosság és az edzésre érkezők különválasztása, ami mindkét fél részéről kérés volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.