EUR: 344,59 Ft
CHF: 320,08 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Miskolc

Felújítás miatt bezár a Selyemréti Strandfürdő

Miskolcon még az idén megkezdődik a Selyemréti Standfürdő újabb fejlesztése. Emiatt az állandó vendégkör, az itt edzést tartó szakosztályok és az ide járó iskolai osztályok ideiglenesen „elköltöznek”, hogy várhatóan jövő tavasszal már új, 50 méteres medencével rendelkező Selyemrétre térjenek vissza.

Mindenkivel megegyezett az üzemeltető, így a tervek szerint november elején bezárja kapuit a Selyemréti Strandfürdő. A testnevelésóra keretében történő úszásra, gyógyúszásra hozzájuk érkező diákokat, a náluk edző vízilabdázókat a Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Kemény Dénes Városi Sportuszoda és a Diósgyőri Tanuszoda fogadja.


– Bruttó 1,7 milliárd forintból újjáépítjük a Selyemréti Strandfürdő 50 méteres medencéjét, megújítjuk és bővítjük a kiszolgálólétesítményeket, az öltözőket, zuhanyzókat. A beruházást mindazok támogatták, akik rendszeresen használják a strandfürdőt. Nem volt kérdés, hogy az 50 méteres medence megújítása nem várhat tovább, hiszen annak állaga az elmúlt pár évben olyan mértékben leromlott, hogy már kérdésessé vált az üzemeltetése – mondta Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos a témában tartott sajtótájékoztatóján.

Rakaczki Zoltán, sportért felelős polgármesteri biztos és Kovács Bertalan MEAFC úszó- és vízilabda szakosztályának vezetője a projekt bejelentő sajtótájékoztatón

– A Selyemréti Strandfürdőnek állandó vendégköre van, mellettük járnak ide tanulók és tanáraik, szakosztályok és edzőik. Velük közösen olyan megoldást találtunk erre a nagyjából féléves időszakra, amíg itt az építési, felújítási munkák tartanak, amely kompromisszummal, de megoldást jelent számukra. A kompromisszum főleg azt jelenti, hogy ki kell mozdulni a megszokott környezetből, de cserébe jobb körülmények közé várunk vissza mindenkit jövő tavasszal – tette hozzá Rakaczki Zoltán.


A munkaterület átadását követően megkezdődik egy teljesen új, 50 méteres, edzésekre és utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medence építése, új uszodatechnikával és uszodagépészettel. Hőszivattyú beépítésével megoldják a medencék vizének környezetbarát fűtését és megfelelő hőmérsékleten tartását, egyes medencék vízhőfokának emelését.

A munkálatok ideje alatt a Kemény Dénes Városi Sportuszoda ad otthont a vízilabdaedzéseknek és az úszásóráknak

Végleges fedést is kap az uszodatér, a régi, légtartásos sátor elhasználódott, és ezt a fedést többé már nem engedélyezik a hatóságok. A végleges fedés falai a nyári időszakban elbonthatók, így az uszodatér oldalról kinyitható. A főépület 2. emeletén új öltözőt és szociális részleget is kialakítanak az épület tető- és födémszerkezetének felújításával. Bár sportberuházásról van szó, a lakosságot és a strand üzemeltetőjét is kedvezően érinti.

A sportberuházás célja a jelenlegi sporttevékenység színvonalának javítása, újranyitáskor a lakosság számára a korábbi vízfelület rendelkezésre fog állni. Az új öltözők kialakításával pedig megvalósul a lakosság és az edzésre érkezők különválasztása, ami mindkét fél részéről kérés volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.