EUR: 334,77 Ft
CHF: 311,56 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb XVII.kerület

Felújítják a Cinkotait és a Bökényföldit

Október végén megkezdődött a XVI. kerületi Cinkotai út és Bökényföldi út régen várt felújítása. A munkák a közműkiváltásokkal indultak. A tervek szerint jövő nyárra végeznek a projekttel.

Sávszűkítés mellett haladhat egyelőre a forgalom a Bökényföldin (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Bökényföldi út burkolatát újjáépítik, ahol szükséges, teljes pályaszerkezet-cserét végeznek. A buszgarázsnál, a Rákosligeti határút–Cinkotai út csomópontjában új körforgalmat alakítanak ki. Kerékpárút épül a Bökényföldi út mentén a Zsemlékes utcáig, amely a XVII. kerületi Cinkotai úti kerékpárutat a XVI. kerületi hálózattal köti össze. Az Újszász utcában a jelzőlámpás csomópont módosításával kialakítanak egy balra kanyarodó sávot, amely csökkenti a torlódást. A buszöblöket bazaltbeton burkolattal, az útpályán lévő buszmegállókat erősített aszfaltszerkezettel építik meg, illetve a buszmegállók peronjait és a terelőszigeteket térkővel burkolják. A biztonságos esti közlekedés érdekében új közvilágítást létesítenek a gyalogátkelőhelyeknél és a körforgalomnál. Megújulnak a zöldfelületek, számos cserjét és közel 400 fát ültetnek el − tájékoztatott közösségi oldalán a kerületiek életét is nagyban érintő közeli munkálatokról Riz Levente polgármester.


Június végére készülnek el (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Cinkotai út felújítása során a teljes pályaszerkezet cseréjét elvégzik, átépülnek az autóbuszperonok, a hozzájuk vezető járdaszakaszok, az elválasztószigetek és a kapubejárók. A vízelvezetést víznyelőkkel és az árkokba vezetett zárt csapadékcsatornákkal oldják meg. Az eredeti tervekben úgy szerepelt, hogy az utat a Nógrádverőce utcáig újítják fel, azonban kezdeményezésére a Vidámvásár utcáig tartó teljes szakasz megújul. Azt is sikerült elérnie, hogy a Keresztúri úti felüljáró sávlezárással járó javítása ideje alatt ebben az irányban ne nehezítsék korlátozásokkal a közlekedést. A beruházás 2019. június 30-ig tart.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.