2019. április 24., szerda
György

Egyéb XVII.kerület

Felújítják a Cinkotait és a Bökényföldit

Október végén megkezdődött a XVI. kerületi Cinkotai út és Bökényföldi út régen várt felújítása. A munkák a közműkiváltásokkal indultak. A tervek szerint jövő nyárra végeznek a projekttel.

Sávszűkítés mellett haladhat egyelőre a forgalom a Bökényföldin (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Bökényföldi út burkolatát újjáépítik, ahol szükséges, teljes pályaszerkezet-cserét végeznek. A buszgarázsnál, a Rákosligeti határút–Cinkotai út csomópontjában új körforgalmat alakítanak ki. Kerékpárút épül a Bökényföldi út mentén a Zsemlékes utcáig, amely a XVII. kerületi Cinkotai úti kerékpárutat a XVI. kerületi hálózattal köti össze. Az Újszász utcában a jelzőlámpás csomópont módosításával kialakítanak egy balra kanyarodó sávot, amely csökkenti a torlódást. A buszöblöket bazaltbeton burkolattal, az útpályán lévő buszmegállókat erősített aszfaltszerkezettel építik meg, illetve a buszmegállók peronjait és a terelőszigeteket térkővel burkolják. A biztonságos esti közlekedés érdekében új közvilágítást létesítenek a gyalogátkelőhelyeknél és a körforgalomnál. Megújulnak a zöldfelületek, számos cserjét és közel 400 fát ültetnek el − tájékoztatott közösségi oldalán a kerületiek életét is nagyban érintő közeli munkálatokról Riz Levente polgármester.


Június végére készülnek el (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Cinkotai út felújítása során a teljes pályaszerkezet cseréjét elvégzik, átépülnek az autóbuszperonok, a hozzájuk vezető járdaszakaszok, az elválasztószigetek és a kapubejárók. A vízelvezetést víznyelőkkel és az árkokba vezetett zárt csapadékcsatornákkal oldják meg. Az eredeti tervekben úgy szerepelt, hogy az utat a Nógrádverőce utcáig újítják fel, azonban kezdeményezésére a Vidámvásár utcáig tartó teljes szakasz megújul. Azt is sikerült elérnie, hogy a Keresztúri úti felüljáró sávlezárással járó javítása ideje alatt ebben az irányban ne nehezítsék korlátozásokkal a közlekedést. A beruházás 2019. június 30-ig tart.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.