2019. március 21., csütörtök
Benedek

Egyéb Szolnok

Felújítják a tiszaligeti strandot

Új medencéket, csúszdákat, szaunát, egy 60 szobás szállót, egy 46 férőhelyes parkolót és új kerékpártárolókat is kap a tiszaligeti strand. A felújítás várhatóan tavasszal kezdődik, és 20 hónapig tart.

A fürdő és a strand is megújul a Modern Városok Program vissza nem térítendő 7,7 milliárdos támogatásából. A strand területén először lebontják a kabinokat, a nyári öltözőket, a kör alakú termálvizes medencét, a gyermekmedencét és a régi szaunaépületeket. Az úszó- és tanmedencét, az élménymedencét, a csúszdákat és a téli bejárat új öltözőit meghagyják, de ezeket is átalakítják. A strandon a meglévők mellé négy új medence épül, és a csúszdák felújításán kívül sok látványosságra is számíthatunk: lesz fitneszpark, sétányok, sportpályák, játszótér és új csúszdák a gyerekeknek. Az 50 méteres úszómedence megmarad, de teljesen új, komplett gépészetet kap. A csónakázótó új napozóstégekkel bővül, mellette pedig egy teraszos vízparti büfé várja majd a vendégeket. Egy több ezer négyzetméter alapterületű, fedett termálfürdő is épül.


Négy új medencét építenek a strandra

A Modern Városok Program nem csak a tiszaligeti fürdőt támogatja; a Véső úti Sporttelep, a Szigligeti Színház és a Művésztelep is a program segítségével újulhat meg.

A meglévő csúszdák is megújulnak

Kapcsolódó Cikkek

 • Termékeny tavasz az állatkertben

  Termékeny tavasz az állatkertben

  Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és a kengurukölyök is rendszeresen kidugja fejét anyja erszényéből.

 • Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe-díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizeden át zajló munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.

 • Teljesen megújul a Sas út

  Teljesen megújul a Sas út

  A beruházás alapján 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter hosszú kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak-déli hálózatba.