EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Szolnok

Felújítják a tiszaligeti strandot

Új medencéket, csúszdákat, szaunát, egy 60 szobás szállót, egy 46 férőhelyes parkolót és új kerékpártárolókat is kap a tiszaligeti strand. A felújítás várhatóan tavasszal kezdődik, és 20 hónapig tart.

A fürdő és a strand is megújul a Modern Városok Program vissza nem térítendő 7,7 milliárdos támogatásából. A strand területén először lebontják a kabinokat, a nyári öltözőket, a kör alakú termálvizes medencét, a gyermekmedencét és a régi szaunaépületeket. Az úszó- és tanmedencét, az élménymedencét, a csúszdákat és a téli bejárat új öltözőit meghagyják, de ezeket is átalakítják. A strandon a meglévők mellé négy új medence épül, és a csúszdák felújításán kívül sok látványosságra is számíthatunk: lesz fitneszpark, sétányok, sportpályák, játszótér és új csúszdák a gyerekeknek. Az 50 méteres úszómedence megmarad, de teljesen új, komplett gépészetet kap. A csónakázótó új napozóstégekkel bővül, mellette pedig egy teraszos vízparti büfé várja majd a vendégeket. Egy több ezer négyzetméter alapterületű, fedett termálfürdő is épül.


Négy új medencét építenek a strandra

A Modern Városok Program nem csak a tiszaligeti fürdőt támogatja; a Véső úti Sporttelep, a Szigligeti Színház és a Művésztelep is a program segítségével újulhat meg.

A meglévő csúszdák is megújulnak

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.