EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb XXIII.kerület

Fenyegetőző bizalmasát védi Soroksár polgármestere

Kapcsolataival fenyegette meg SMS-ben az egyik képviselőnőt Geiger Ferenc soroksári polgármester kabinetfőnöke, Gelei József. A több alkalommal is MSZP-támogatással megválasztott kerületvezető semmit sem tesz. Szerinte ez magánügy, a Civil Szervezetek frakciója és a kerületi Fidesz-képviselőcsoport szerint viszont nem az: két ülésről is kivonultak tiltakozásul.

Két ülésen is működésképtelenné vált Soroksár képviselő-testülete a polgármester kabinetfőnöke körül kirobbant botrány miatt. Geiger Ferenc polgármester kabinetfőnöke, Gelei József ugyanis fenyegető hangvételű SMS-t küldött Tüskés Józsefné, a Soroksári Civil Szervezetek, Személyek Egyesülete (röviden: Civil Szervezetek) képviselőnőjének, aki nem mellesleg Gelei főnökének, Geiger Ferenc polgármesternek a frakciótársa.

„…egyeztetve főnökömmel, minden kapcsolatomat felhasználom, hogy Ön soha többet ne legyen képviselő… Ha akkor sikerült önnél sokkal nagyobb hatalmasságokat, ügyvédeket börtönbe juttatnom, ne legyen kétsége, most is megvannak a kapcsolataim, még ha ön nem is tud róla…” – írta Gelei.


Gelei József kapcsolataival fenyegette meg a képvislőnőt Fotó: Facebook

Tüskésnét felháborította az üzenet, de a polgármestert adó Civil képviselőcsoport harmadik tagja, Mizák Zoltán is kikelt a történtek miatt.

„Elképesztő, hogy megtörténhet egy önkormányzatnál, hogy egy képviselőt így megalázzanak, mindezt úgy, hogy nincs következménye. Geiger Ferencnek kötelessége lenne meghozni a tőle elvárható döntéseket, és levonni az ügy konzekvenciáit”– mondta a képviselő az Origónak.


A sokáig MSZP-s támogatású polgármester, Geiger Ferenc (balra) agyonhallgatja munkatársa fenyegetőzését
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az ügyet a képviselők testületi ülésen is próbálták megtárgyalni, de a Lokál úgy tudja: Geiger polgármester nem volt hajlandó beszélni róla, mondván: nem volt napirenden.

– Ez nem igaz, a testületi ülés meghívójában az állt, hogy az előző ülés óta történt ügyek is napirendre kerülnek. A polgármester visszaélt a hatalmával, amikor lesöpörte a kérdést az asztalról – részletezte lapunknak Sinkovics Krisztián, a Fidesz–KDNP kerületi képviselője, aki párttársaival és a Civil Szervezetek két másik képviselőjével, az érintett Tüskés Józsefnéval és Mizák Zoltánnal együtt bojkottálták a következő két testületi ülést.

Sinkovics Krisztián (Fidesz-KDNP): felháborító, hogy egy köztisztviselő így viselkedhet egy választott képviselővel Soroksáron (Fotó: Lokál)

Geiger Ferenc polgármester Facebook-oldalán azt írja: „Nem hiszem, hogy ez fenyegetés…” Geiger azt is elárulja, hogy annak ellenére nem foglalkozik az üggyel, hogy „többen is megszólították az elmaradt testületi ülések kapcsán”.

A jelek szerint az üggyel csak hivatalosan nem akart foglalkozni a polgármester, Geiger ugyanis közösségi oldalán reagált az ügyre: helyreigazítást kér az Origótól: „soha nem volt tagja egyetlen pártnak sem”, ami lényegében igaz, ahogy az is, hogy ennek ellenére 1994–2006 között minden alkalommal az MSZP támogatásával indult (képünkön a 2006-os választási megállapodást írja alá Hiller Istvánnal) a polgármesteri székért.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.