2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Belföld

Fenyegetőző emberét védi a soroksári polgármester

SMS-ben fenyegette meg az egyik képviselőnőt Geiger Ferenc soroksári polgármester kabinetfőnöke, Gelei József. A többször is MSZP-támogatással megválasztott kerületvezető semmit sem tesz, szerinte ez magánügy. Saját frakciótársai és a kerületi Fidesz szerint viszont nem az, ezért tiltakozásul két ülésről is kivonultak.

Két ülésen is működésképtelenné vált Soroksár képviselő-testülete egy a polgármester kabinetfőnöke körül kirobbant botrány miatt. Gelei József ugyanis fenyegető hangnemű SMS-t küldött Tüskés Józsefné, a Soroksári Civil Szervezetek, Személyek Egyesülete (röviden: Civil Szervezetek) képviselőnőjének, aki nem mellesleg, Gelei főnökének, Geiger Ferenc polgármesternek frakciótársa.

„… egyeztetve főnökömmel, minden kapcsolatomat felhasználom, hogy ön soha többet ne legyen képviselő… Ha akkor sikerült önnél sokkal nagyobb hatalmasságokat, ügyvédeket börtönbe juttatnom, ne legyen kétsége, most is megvannak a kapcsolataim, még ha ön nem is tud róla…” – írta Gelei az SMS-ben.


Gelei József kapcsolataival fenyegette meg a képviselőnőt Fotó: Facebook

Tüskésnét felháborította az üzenet, de a polgármestert adó Civil képviselőcsoport harmadik tagja, Mizák Zoltán is kikelt a történtek miatt:

„Elképesztő, hogy megtörténhet egy önkormányzatnál, hogy egy képviselőt így megalázzanak, mindezt úgy, hogy nincs következménye. Geiger Ferencnek kötelessége lenne meghozni a tőle elvárható döntéseket, és levonni az ügy konzekvenciáit” – mondta a  képviselő az Origónak.


A sokáig MSZP-s támogatású polgármester, Geiger Ferenc (balra) agyonhallgatja munkatársa fenyegetőzését
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az ügyet a képviselők testületi ülésen is próbálták megtárgyalni, de a Lokál úgy tudja: Geiger polgármester nem volt hajlandó beszélni róla, mondván: nem volt napirenden.

– Ez nem igaz, a testületi ülési meghívóban az állt, hogy az előző ülés óta történt ügyek is napirendre kerülnek. A polgármester visszaélt a hatalmával, amikor lesöpörte a kérdést az asztalról – részletezte lapunknak Sinkovics Krisztián, a Fidesz–KDNP kerületi képviselője, aki párttársaival és a Civil Szervezetek két másik képviselőjével: az érintett Tüskés Józsefnével és Mizák Zoltánnal együtt bojkottálták a következő két testületi ülést.

Sinkovics Krisztián (Fidesz–KDNP): felháborító, hogy egy köztisztviselő így viselkedhet egy választott képviselővel Soroksáron (Fotó: Lokál)

 

Geiger Ferenc polgármester, aki 1994–2006 között minden alkalommal az MSZP támogatásával került a polgármesteri székbe, Facebook-oldalán azt írja, hogy „Nem hiszem, hogy ez fenyegetés…” Geiger azt is elárulja, hogy annak ellenére nem foglalkozik az üggyel, hogy „többen is megszólították az elmaradt testületi ülések kapcsán”. Frakciótársai szerint viszont egyszerűn csak kiáll munkatársa mellett – frakciótársa ellenében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek